Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Streļčenoks: Mana darba novērtējums ļauj turpināt vadīt KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks uzskata, ka viņa darbības novērtējums ir pietiekams, lai turpinātu vadīt biroja darbu.

Aģentūrai LETA Streļčenoks pastāstīja, ka patlaban nesaskata kritisko posmu savā karjerā un darba novērtējums ir bijis atbilstošs. Darba kvalitātes novērtēšana ir ikdienišķs process, līdz ar to viņš tajā nesaskata aktualitāti. Tāpēc speciāli izveidotās komisijas novērtējums ir pietiekams, lai turpinātu vadīt KNAB un tās saistīto nozari.

Vienlaikus gan Streļčenoks neslēpa, ka no atsevišķu izvērtēšanas komisijas locekļu puses ir bijuši iebildumi par viņa darbu, tomēr sīkāk viņš to nekomentēja.

Savukārt Satversmes aizsardzības biroja vadītājs (SAB) Jānis Maizītis, kurš arī bija Streļčenoka darbības izvērtēšanas komisijas vadītājs, pastāstīja, ka lēmums par Streļčenoka darba kvalitātes novērtēšanu pieņemts koleģiāli, lai gan starp dažiem komisijas locekļiem pastāvēja atšķirīgi viedokļi un nebija vienprātības.

Patlaban komisija ir nodevusi nu jau demisionējušajam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība) dokumentu, kurā ir norādīti komentāri un rekomendācijas saistībā ar KNAB vadītāja darbību. Maizītis uzsvēra, ka patlaban saturs netiks izpausts, jo dokumentam ir ierobežotas pieejamības statuss.

Kā ziņots, KNAB vadītājs Streļčenoks par savu darbu saņēmis C vērtējumu, kas pēc valdības noteikumiem piecu baļļu sistēmā nozīmē atzīmi "trīs", iepriekš vēstīja LTV. Pašlaik gan vēl nav oficiāla skaidrojuma par Streļčenoka darbības novērtēšanu ar C līmeni, tomēr saskaņā ar valdības noteikumiem pēc piecu baļļu sistēmas C līmenis nozīmē atzīmi "trīs" jeb to, ka darbiniekam ir optimālas nepieciešamās kompetences.

19.novembrī SAB direktora Maizīša vadītā komisija aptuveni trīs stundas uzklausīja pašu Streļčenoku, taču nekādus lēmumus vēl nepieņēma. "Jebkurā gadījumā es komisijai teicu, ka uz šo komisiju negatavojos speciāli. Visa mana gatavošanās bija divu gadu laika posmā, un principā es neesmu tas, kurš gatavojas uz eksāmeniem pēdējās divās dienās. Es strādāju sabiedrības labā visu šo divu gadu laika periodā. Visi rezultāti attiecībā uz iekšējām un ārējām iniciatīvām, uz korupcijas novēršanu un apkarošanu, partiju finansēšanu ir atspoguļoti novērtēšanas anketā un komisijai iedoti," pēc tikšanās ar komisijas locekļiem klāstīja KNAB priekšnieks.

Vaicāts, kā pats novērtējis savu darbu, Streļčenoks smaidot atbildēja: "Pozitīvi!"

Jau ziņots, ka oktobra beigās izveidota komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt Streļčenoka darbību un tās rezultātus. Par komisijas priekšsēdētāju tika iecelts SAB direktors Maizītis, tāpat tajā darbojas arī Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības jautājumos Eva Upīte.

Šī komisija izveidota Streļčenoka darba kārtējai izvērtēšanai un nav saistāma ar piecu KNAB nodaļu vadītāju premjeram izteikto lūgumu veikt ārpuskārtas novērtēšanu. Darbības un tās rezultātu novērtēšana ir jāveic par katru amatpersonu, bet KNAB priekšnieku vērtē speciāla komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas