Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SPKC brīdina par Latvijā konstatētiem potenciāli bīstamiem un maz izpētītiem Covid-19 celmiem

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) Latvijā ir konstatējis potenciāli bīstamus un maz izpētītus Covid-19 celmus, šodien valdības sēdē brīdināja SPKC epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēti divi specifiski infekcijas celmi ar lielāku izplatīšanās spēju, ilgāku izplatīšanos un smagāku klīnisko gaitu, kas zināmā mērā varētu apiet imunitāti, kas bija izveidojusies iepriekšējiem references celmiem, skaidroja epidemiologs.

Latvijā vienā gadījumā konstatēts Covid-19 celms B.1.1.429 jeb ASV variants un vienā gadījumā B.1.525 variants, kas saturot E484K mutāciju, stāstīja SPKC pārstāvis.

Perevoščikovs skaidroja, ka B.1.525 variants ir ievests un, visticamāk, cilvēks inficējies ASV. Savukārt B.1.1.429 nav ievests un tas konstatēts Gulbenē. SPKC vēl turpina izmeklēšanu.

Epidemiologs uzsvēra, ka Latvijā patlaban dominē Covid-19 Lielbritānijas paveids, kas konstatēts 87% gadījumu.

Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins valdības sēdē informēja, ka pagājušajā nedēļā kopumā sekvenēti 465 paraugi jeb 10% no pozitīvajiem testu paraugiem.

Pagājušajā nedēļā darba dienās vidēji veikti 20 000 testu Covid-19 noteikšanai, bet brīvdienās - vidēji nepilni 5800 testi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas