Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sižeta dēļ turpinās tiesāt TV5 žurnālistu

2013.gada janvārī Rīgas rajona tiesa atsāks izskatīt krimināllietu, kurā par neatļautām darbībām ar sprāgstvielām apsūdzēts televīzijas raidījuma Kriminal+ žurnālists Andrejs Hramcovs.

Žurnālists apsūdzēts kāda televīzijas sižeta dēļ, kurā viņš demonstrējis, kā apieties ar sprāgstvielām, portālu Diena.lv informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga. Drošības policija uzsākusi izmeklēšanu 2010.gada 9.novembrī, savukārt Ģenerālprokuratūrā lieta nonākusi šī gada 23.martā.

Prokuratūra žurnālistu saukusi pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas - par nelikumīgām darbībām ar šaujamieročiem, šaujamieroču munīciju, lieliem enerģijas pneimatiskajiem ieročiem, sprāgstvielām vai spridzināšanas ietaisēm.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Hramcovs sižetā demonstrējis, kā no Cekules poligona teritorijā atrasta lādiņa izgatavot spridzekli, kādu varētu izmantot, piemēram, teroraktā, vēstīja rus.tvnet.lv. Taču A.Šēnberga uzsver, ka žurnālistam par atrasto lādiņu nekavējoties vajadzējis informēt drošības iestādes, nevis veidot šāda satura sižetu. "Risks ir tāds, ka sižetu var noskatīties gan bērni, gan pusaudži, kas to var atkārtot," Dienai.lv sacīja A.Šēnberga.

Pats žurnālists apgalvoja, ka šādu sižetu veidojis ar mērķi norādīt uz reālu problēmu - jebkurš, tostarp arī terorists, var brīvi iekļūt poligonā, bez maksas dabūt sprāgstvielas un, pieliekot pavisam nelielu piepūli, pielāgot tās izmantošanai visļaunākajiem mērķiem, vēstījusi LETA.

Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja Inese Siliņeviča šo lietu sāka izskatīt 21.novembrī, kad prokurore nolasīja apsūdzības rakstu, bet Hramcovs savu vainu KL 233.panta 2.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzina.

Nopratinājusi vairākus lieciniekus, tiesa lietas izskatīšanā pasludināja pārtraukumu līdz 2013.gada 10.janvāra plkst.13, kad iecerēts uzklausīt vēl vienu liecinieku, bet pēc tam, visticamāk, pāriet pie paša apsūdzētā iztaujāšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas