Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šīsvasaras pasākumu biļešu cenas izaicina skatītāju pirktspēju

Lielais pasākumu blīvums un samērā augstās biļešu cenas nav palikušas bez sekām - ne visi pasākumi, kas šovasar tiek piedāvāti Latvijas iedzīvotājiem un ārvalstu viesiem, ir izpārdoti, ceturtdien vēsta Diena.

Šobrīd notiekošā Pasaules koru olimpiāde ir apliecinājums tam, ka bezmaksas pasākumos skatītāju ir ļoti daudz, savukārt par maksu biļetes bieži vien netiek izpārdotas. Olimpiādes rīkotāji pirms dažām dienām izsūtīja paziņojumu presei, kurā lepojās, ka konkursi norit pilnās zālēs. Tas nudien nav pārsteidzoši, jo konkursi, tāpat kā Vērmanes dārzā un Esplanādē notiekošie draudzības koncerti, ir bezmaksas. Diena pārliecinājās, piemēram, ka Vērmanes dārzā koncerti bija labi apmeklēti gan no rītiem, gan vakaros.

Svētdien īsi pirms koru lielkoncerta Mežaparka Lielajā estrādē Biļešu paradīzes mājaslapā sēdvietu plānā netrūka brīvu vietu, īpaši dārgākajos - 30 un 50 eiro - sektoros. Pašā koncertā gan vizuāli nebija tik liela cauruma skatītāju rindās, bet lielā mērā tikai tāpēc, ka daļa pārsēdās uz labākām vietām. Daudz biļešu pieejamas uz citiem Koru olimpiādes koncertiem, piemēram, ceturtdien paredzēto Zvaigžņu koncertu, kurā brīvi pieejamas biļetes par 20 līdz 50 eiro. Mazākās zālēs, kurās arī biļešu cenas ir augstas, zāli izdodas piepildīt veiksmīgāk. Vēl viens Rīgas 2014 programmā iekļautais pasākums - Sanktpēterburgas Marijas teātra viesizrāde Apburtais ceļinieks Latvijas Nacionālajā operā - arī ir padārgs prieks, kurā izpārdotas ir lētākās (27 līdz 70 eiro) un dārgākās (170 un 200 eiro) biļetes, savukārt vakar vēl brīvi varēja iegādāties biļetes par 100, 120 un 150 eiro. Šī pasākuma rīkotāji gan sarūpējuši alternatīvu rīdziniekiem - iespēju pie operas brīvā dabā bez maksas skatīties izrādes translāciju, nodrošinot apmēram 400 skatītāju vietu.

Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle atzīst, ka kultūras pasākumus apmeklē relatīvi neliels cilvēku skaits, tāpēc Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu plānā ir ļoti daudz aktivitāšu, lai palielinātu kultūras pasākumu apmeklētāju skaitu kopumā.

"Atšķiras biļešu pircēju ieradumi. Uz popmūzikas un rokmūzikas koncertiem biļetes izpērk tūlīt pēc to izsludināšanas krietni pirms pasākuma norises laika. Tā veida koncertiem, ko piedāvājam mēs, ir cita publika, kas pērk pēdējā brīdī. Piemēram, čempionu koncerti ilgi stāvēja tukši, bet aizpildījās divas dienas pirms koncerta un bija izpārdoti," skaidro Čivle. Viņa arī norāda, ka nepārdotās Koru olimpiādes koncertu biļetes tiek piedāvātas gan brīvprātīgajiem, gan policistiem un mediķiem, kas piedalās pasākuma norises nodrošināšanā.

Uz pasaules fona biļešu cenas pasākumos Rīgā neesot uzskatāmas par ļoti dārgām.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 17.jūlija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas