Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Siliņa: Esam gatavi mainīt birokrātiskos šķēršļus un sadarboties ar privāto sektoru par labu investoru piesaistei

Lai piesaistītu ārvalstu investorus, valdība ir gatava mainīt dažādus birokrātiskos un administratīvos šķēršļus, kā arī sadarboties ar privāto sektoru, tā pirmdien pēc memoranda par labas korporatīvās pārvaldības principu īstenošanu kapitālsabiedrībās parakstīšanas medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Komentējot parakstītā memoranda būtību un tālākos soļus, Ministru prezidente uzsvēra, ka tas nav plāns, bet vienošanās par principiem, ko valsts un privātais sektors vēlas kopīgi izdarīt.

"Galvenais, ko vēlamies ar šo parādīt, ka mēs esam ļoti dažādi, bet esam gatavi sadarboties. Man šķiet, ka valsts ekonomisko izaugsmi varam sasniegt, ja saklausām privāto nozari. Mēs nevarēsim panākt ekonomisko tālākvirzību, ja nesadarbosimies," teica Siliņa.

Premjerministre norādīja, ka kapitālsabiedrību pārvaldības jomā saredz valsts iespējas īstenot labo praksi, piemēram, ieviešot "zaļos koridorus" lielajiem ārvalstu investoriem. 

Taujāta, vai Latvijai ir kāds labs piemērs, uz ko tiekties, Siliņa minēja, ka valsts kapitālsabiedrību ziņā labi etaloni ir kaimiņvalstīs, kas pierādījuši, ka valsts uzņēmumiem ir iespēja iziet ārā no valsts teritorijas, tādā veidā piesaistot papildu finanses. Vienlaikus premjerministre piebilda, ka arī "Latvenergo" šobrīd labi pelna Lietuvā.

Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska sacīja, ka memoranda parakstīšana ir pirmais solis, lai turpinātu piesaistīt investīcijas.

"Sākums ir labs. Turpināsim iet soli pa solim, šķetināt problēmas un risināt tās. Darbs ir gan privātajiem uzņēmumiem, gan valdībai," teica FICIL vadītāja.

LETA jau ziņoja, ka Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un uzņēmējus pārstāvošās organizācijas šodien parakstīs vienošanos par labas korporatīvās pārvaldības principu īstenošanu kapitālsabiedrībās, aģentūru LETA informēja Ministru prezidentes preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Vienošanos parakstīs Siliņa, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta, Ārvalstu investoru padomes Latvijā, Finanšu nozares asociācijas un Latvijas eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Vienošanās ietver vairākus attīstības virzienus, kas palīdzētu iesaistīt valsts un privātās kapitālsabiedrības tautsaimniecības izaugsmē.

Tā paredz valsts aktīvu rīcību kapitālsabiedrību iesaistīšanai tautsaimniecības izaugsmes veicināšanā, nosakot ambiciozākus finanšu un nefinanšu mērķus, kas saistīti ar inovācijām, investīcijām un eksportu.

Plānota valdes un padomes locekļu atlases procesa pilnveidošana, atbilstošu finanšu instrumentu izvēle, kā arī kapitālsabiedrību darbības atbilstība labiem korporatīvās pārvaldības principiem.

Vienošanās apliecina Latvijas apņemšanos uzlabot korporatīvo pārvaldību un veicināt tautsaimniecības attīstību, kā arī virzīties uz atbildīgāku un efektīvāku kapitālsabiedrību vadību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas