Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Savickis: Pētersonei-Godmanei ļoti labas iespējas kļūt par jaundibināmā Gaso vadītāju

Bijušajai Iekšlietu ministrijas valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei ir ļoti labas iespējas kļūst par AS Latvijas gāze jaundibināmā meitasuzņēmuma, sadales sistēmas operatora AS Gaso valdes priekšsēdētāju, aģentūrai LETA pauda Latvijas gāzes padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis.

Viņš norādīja, ka Gaso padome, kuru paredzēts ievēlēt līdz ar uzņēmuma dibināšanu 22.novembrī, būs lielākoties tāda pati, kāda Latvijas gāzei, savukārt vadības komanda gan būs cita un tā meklēta jau ilgstoši.

Savickis klāstīja, ka šim mērķim netika piesaistīta personāla atlases kompānija, jo Latvijas gāzes padome pati labi zina gan labākos finansistus, gan tehniskos speciālistus, gan menedžerus enerģētikas un gāzes jomā. Vienlaikus gan Latvijas gāzes akcionāriem Gazprom un Marguerite Gas II ir tiesības ievēlēt vienu cilvēku Gaso valdē neatkarīgi no pārējiem padomes locekļiem, tāpēc personāla atlase bija koncentrēta uz atlikušajām vietām.

Tāpat viņš stāstīja, ka izskatītas daudzas kandidatūras, taču ir izkristalizējušies labākie pretendenti, kas tiks piedāvāti gala lēmumam Gaso padomei.

Vienlaikus Savickis apliecināja medijos jau izskanējušo informāciju, ka viens no pretendentiem ir Pētersone-Godmane, uzsverot, ka viņai ir ļoti labas iespējas kļūt par Gaso valdes priekšsēdētāju.

Viņš pauda, ka Latvijā nav daudz cilvēku ar tādu vadības pieredzi, zināšanām, valodas prasmēm un pieredzi Eiropā, kāda ir bijušajai Iekšlietu ministrijas valsts sekretārei.

Savukārt taujāts, vai bažas neraisa tas, ka Pētersonei-Godmanei nav pieredzes enerģētikā un regulējamās nozarēs, Savickis norādīja, ka viņai blakus būtu spēcīgi speciālisti tehniskos jautājumus, savukārt pati nepieciešamās zināšanas uzkrātu ātri.

Pēc viņa teiktā, jau tad, kad Pētersone-Godmane atstāja amatu valsts pārvaldē, tam uzreiz tika pievērsta liela uzmanība. "Mēs jau tad padomājām, ka tas ir gandrīz veiksmes stāsts," pauda Savickis.

Kā ziņots, ka Latvijas gāze valde sasaukusi Gaso dibināšanas sapulci 22.novembrī. Ņemot vērā, ka Latvijas gāze ir vienīgais Gaso dibinātājs, dibināšanas sapulce notiks ar vienīgā topošā uzņēmumā akcionāra - Latvijas gāzes - līdzdalību.

Atbilstoši jaundibināmās kompānijas statūtu projektam Gaso padomē būs 11 padomes locekļi, kurus uz triju gadu termiņu ievēlēs akcionāru sapulce. Padomes priekšsēdētāju un vienu priekšsēdētāja vietnieku padome ievēlēs ar vienkāršu balsu vairākumu no sava vidus.

Savukārt Gaso valdē būs pieci valdes locekļi, kurus uz triju gadu termiņu ievēlēs padome, kas arī ievēlēs valdes priekšsēdētāju.

Atbilstoši Eiropas Savienības un Enerģētikas likuma prasībām Latvijas gāzei līdz 2018. gada 1.janvārim ir jānodala dabasgāzes tirdzniecība un sadale. Atšķirībā no pārvades un uzglabāšanas nodalīšanas, kas tika veikta 2016.gadā, izveidojot AS Conexus Baltic Grid, uz sadales un tirdzniecības nodalīšanu neatteicas prasība par īpašnieku maiņu. Līdz ar to nodalāmā sabiedrība var būt meitasuzņēmums.

Latvijas gāze pērn strādāja ar 392,266 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 22,9% - līdz 37,506 miljoniem eiro.

Latvijas gāzes akcijas kotē Nasdaq Riga otrajā sarakstā.

Top komentāri

KarjerasKonsultants
K
Ja esi bijis saistīts ar čeku, bijis ziņotās, eks-komjanietis, komunists, komunistiskās partijas rajona vai vismaz nodaļas sekretārs - karjeras izaugsme Latvijā ir un būs vienkārši fantastiska..
politologs Tumšpautis
p
nu re kā čeka rūpējas par saviem kadriem
Elmārs
E
Mjaaa. Par "Jūdasa grašiem" labāk klusēt... Latvija, 21 gadsimts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas