Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Samazina Rīgas siltuma padomes locekļu skaitu

Ceturtdien, 17.janvārī, notikušajā AS „Rīgas siltums” akcionāru sapulcē pēc ekonomikas ministra Daniela Pavļuta priekšlikuma tika samazināts padomes locekļu skaits no 7 līdz 5. 

Ministru kabineta apstiprinātajā Valsts kapitāla daļu pārvaldības koncepcijā norādīts, ka, nosakot kapitālsabiedrībām nepieciešamo padomes locekļu skaitu, jāvadās ne tikai no kapitālsabiedrības lielumu raksturojošajiem rādītājiem, bet jāņem vērā arī kapitālsabiedrību darbības būtība (darbības joma) un padomes locekļiem nepieciešamās kompetences. Ņemot vērā AS „Rīgas siltums” akcionāru struktūru un darbības veidu, proti, tas darbojas vienā nozarē un tā pakalpojumu portfelis nav diversificēts dažādos virzienos, ekonomikas ministrs 2012.gada novembra beigās aicināja Rīgas domi kā lielāko AS „Rīgas siltums” akcionāri samazināt padomes locekļu skaitu līdz pieciem. Līdz šim AS „Rīgas siltums” padomē darbojas četri Rīgas domes pārstāvji un trīs Ekonomikas ministrijas (EM) nominēti pārstāvji.

EM savus jaunos pārstāvjus AS „Rīgas siltums” padomei ir izraudzījusies atbilstoši labai korporatīvās pārvaldības praksei, organizējot caurskatāmu atlases procedūru. Nominēt savus kandidātus darbam AS „Rīgas siltums” padomē EM aicināja vairākas nozaru un uzņēmēju organizācijas. Kandidātiem tika izvirzītas šādas prasības: augstākā izglītība inženierzinātnēs, ekonomikā, finanšu vadībā, biznesa vadībā un citās saistītās jomās; pieredze kapitālsabiedrību vai valsts pārvaldes institūciju vadībā, vai lielu, vēlams starptautisku, zinātnisku projektu vadībā; labas attiecību veidošanas iemaņas un spēja strādāt komandā; nevainojama reputācija; izpratne par siltumapgādes nozari u.c.. 

EM izvirzītos pārstāvjus iepriekšējā AS „Rīgas siltums” padomes sastāvā un asociāciju ieteiktos kandidātus vērtēja nomināciju komisija, kurā bija pārstāvji no EM, Privatizācijas aģentūras, sabiedrības par atklātību „Delna”, kā arī neatkarīgs personāla atlases speciālists. Nomināciju komiteja izvērtēja kandidātu atbilstību izvirzītajiem kritērijiem, kā arī veica individuālas intervijas. Balstoties uz nominācijas komisijas ieteikumiem, EM apstiprināšanai AS „Rīgas siltums” padomē izvirzīja Gati Ābeli un Valdi Vītoliņu.

G.Ābele, kurš šobrīd ir EM valsts sekretāra vietnieks, ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Universitātē Starptautiskajā ekonomikā un biznesā, kā arī Pasaules Tirdzniecības organizācijas Tiesību konsultāciju centrā pabeidzis apmācību programmu publiskās tirdzniecības tiesībās. V.Vītoliņam ir ievērojama gan teorētiskā, gan praktiskā pieredze siltumapgādes nozarē. V.Vītoliņam ir doktora grāds enerģētikā, siltumenerģijā, un viņš strādā par docentu Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī iepriekš plašu pieredzi guvis, strādājot privātajā sektorā ar siltumapgādi un enerģētiku saistītos uzņēmumos. 

EM mērķtiecīgi turpina uzlabot tās pārraudzībā esošo kapitāla daļu pārvaldību, veicot arī darbu EM pārraudzībā esošo kapitālsabiedrību pārvaldības institūciju vadību sastāva izvērtēšanu kā rezultātā valsts akciju sabiedrības „Privatizācijas aģentūra” valdes locekļu skaits 2012.gadā tika samazināts no 4 līdz 2 personām un ir panākta vienošanās, kā arī Ministru kabineta atbalsts SIA „Lattelecom” padomes locekļu skaita samazināšanai no 11 līdz 7 personām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas