Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Sākti vairāki kriminālprocesi par uzbrukumiem policistiem komandantstundas kontroles laikā

Aizvadītajā naktī komandantstundas ievērošanas kontroles pasākumos sākti 613 administratīvie procesi, un vairākos gadījumos mēģināts uzbrukt policistiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kopumā aizvadītajā naktī pārbaudītas 4673 personas, 1197 gadījumos doti preventīvi norādījumi. Par klaju un apzinātu ierobežojumu neievērošanu ir sākti arī 613 administratīvie procesi, kā arī vairāki kriminālprocesi. Tāpat fiksēti vēl 144 pārkāpumi, par kuriem vēl tiks sākti administratīvie procesi.

Arī šajā naktī vairākos gadījumos ir piemērots sods 2000 eiro apmērā, kā arī vairākkārtīgi piemēroti sodi 100, 300, 500, 1500 eiro apmērā.

Turpinot aktīvu komandantstundas uzraudzību, arī šonakt tika iesaistīti plaši dienestu papildspēki - kopumā 1625 darbinieki. Papildu jau esošajiem VP resursiem, kas veic ikdienas darbu, tika iesaistīti vēl 1189 VP un 139 pašvaldību policiju darbinieki, 34 robežsargi, kā arī 263 zemessargi.

Šonakt atkal sākti vairāki kriminālprocesi par uzbrukumiem policistiem. Vairākos gadījumos, kad likumsargi ir konstatējuši, ka personas ir pārkāpušas ārkārtējās situācijas ierobežojumus, attieksme no šīm personām ir bijusi agresīva, skaidroja VP.

Personas nav pakļāvušās policistu likumīgajām prasībām, veltījušas amatpersonām aizskarošas frāzes, fiziski pretojušās policistiem, grūstījušas, izteikušas draudus un dažos gadījumos arī iesitušas. Smagas traumas policisti nav guvuši.

"Tomēr šāda rīcība, kad personas savas negācijas izliek uz policistiem, nav pieļaujama," norāda likumsargi.

VP atgādina, ka par pretošanos varas pārstāvim vai mērķtiecīgu uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, kad tās pilda dienesta pienākumus, ir paredzēta kriminālatbildība un sods par šādiem pārkāpumiem ir bargs, tai skaitā brīvības atņemšana.

Tāpat sestdien kopumā sākti 839 administratīvā pārkāpuma procesi par citiem ārkārtējās situācijas noteikumu pārkāpumiem.

"Šie mājsēdes ierobežojumi, kad nedrīkst atrasties ārpus dzīvesvietas bez attaisnojoša iemesla nakts stundās jeb laika posmā no plkst.22 līdz 5, ir salīdzinoši viegli ievērojami. Ja tas netiek darīts - par savu rīcību ir jāatbild," uzsver policija.

VP arī norāda, ka pašlaik ir svarīga sabiedrības solidaritāte un līdzdarbība, lai kopīgiem spēkiem uzlabotu situāciju. Likumsargi mudina saprast, ka ierobežojumi ir tikai tādēļ, lai mazinātu vīrusa izplatību, un ir ieviesti sabiedrības veselības labad. Arī turpmāk policija sadarbībā ar citiem dienestiem pastiprināti uzraudzīs, lai tiek ievēroti ārkārtējās situācijas noteiktās drošības prasības.

Jau ziņots, ka sestdien kāda viesu nama īpašniekam Balvu novadā policija piemērojusi 2000 eiro, jo viesu namā noticis ārkārtējā situācijā neatļauts pasākums.

Likumsargi vakar saņēma informāciju, ka Balvu novadā kādā viesu namā notiek privāts pasākums. Policistiem ierodoties notikuma vietā, sastapti astoņi jaunieši, kuri skaidroja, ka bija pulcējušies, lai spēlētu galda spēles. Viesu namā atradās arī tā īpašnieks, kurš mēģināja maldināt VP darbiniekus, skaidrojot, ka visi jaunieši ir no vienas mājsaimniecības.

Kopumā astoņiem jauniešiem katram piemērots naudas sods 100 eiro apmērā. Savukārt viesu nama īpašniekam kā juridiskai personai piemērots naudas sods 2000 eiro.

Tāpat šajā laikā viesu namā bija pulcējušies vēl pieci cilvēki no divām mājsaimniecībām, kuri bija atbraukuši apciemot radinieku - viesu nama īpašnieku. Arī šim personām katrai tika piemērots 100 eiro liels naudas sods.

Savukārt Rīgā policisti nakts laikā divreiz fiksējuši vienu personu, kura pēc plkst.22 atradusies ārpus dzīvesvietas bez attaisnojoša iemesla. Pirmajā reizē personai piemērots sods 150 eiro apmērā. Vēlāk naktī likumsargi atkal pamanījuši šo pašu personu, kura nav pacentusies pārtraukt likumpārkāpumu, bet saziņā ar policistiem uzvedusies bravūrīgi, kā arī skaidrojusi savu nostāju, ka uz viņu ierobežojumi neattiecas. Par atkārtotu pārkāpumu tika piemērots sods jau 1500 eiro apmērā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas