Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sākas pieteikšanās konkursam Eiropas gada pašvaldība 2012

Šogad ikgadējā konkursa Sakoptākais Latvijas pagasts vietā Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Veselības, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām, ir pieņēmusi lēmumu rīkot konkursu Eiropas gada pašvaldība 2012. Tam pieteikšanās sākas pirmdien, 30. aprīlī.

Šogad Eiropas gada tēma ir aktīva novecošana un paaudžu solidaritāte. Līdz ar to līdztekus galvenajai nominācijai, starp pašvaldībām vēl tiks izraudzītas četra nominācijas – Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai; Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā; Pašvaldība veselīgam dzīvesveidam; Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei.

"Šī konkursa mērķis ir veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju aktīvai, veselīgai novecošanai un paaudžu solidaritātei, veselīgam dzīvesveidam, kā arī Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un sabiedrības iesaistei starptautiskā sadarbībā," teikts LPS interneta vietnē. Konkursā aicinātas piedalīties visas Latvijas pašvaldības.

Konkurss notiks divās kārtās. Pirmā kārta būs plānošanas reģionu līmenī, kurā no katra reģiona izvirzīs trīs pašvaldības, kuras vērtēs jau valsts mērogā, un rezultātā noskaidrosies balvas saņēmēji.

Vēl viens no mērķiem, rīkojot šo konkursu, "ir atrast veiksmīgākos piemērus un saprast to, cik patiesībā daudz laba notiek Latvijas pašvaldībās un cik daudz varam vēl darīt, lai iedzīvotāji justos lepni par savu novadu un pilsētu". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas