Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sāk kriminālprocesu pret Danske bank par iespājamu dokumentu viltošanu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par iespējamo dokumentu viltošanu maksātnespējas laikā no A/S Danske Bank filiāles Latvijā darbinieku puses, portālam Diena.lv pavēstīja maksātnespējas administrators Dainis Bergmanis.

Bergmanis oktobrī ar iesniegumu vērsās Valsts policijā, lūdzot uzsākt kriminālprocesu un policija oktobra beigās, pamatojoties uz Bergmaņa iesniegumu, lēmusi kriminālprocesu uzsākt.

Iesnieguma autors policijai norādījis, ka viņa rīcībā ir informācija par kontu izrakstu viltošanu SIA Ceturtā planēta maksātnespējas procesā, ar ko banka mēģinājusi bez tiesiska pamata iegūt tiesības uz svešu mantu gandrīz trīs miljonu latu apmērā.

"Danske Bank sagrozītos grāmatvedības dokumentus iesniegusi Satversmes tiesā (ST), tādējādi maldinot tiesu," apgalvoja Bergmanis.

Viņš klāsta, ka iepriekš šos dokumentus, kas likuma izpratnē esot uzskatāmi par viltotiem, banka iesniegusi arī Rīgas apgabaltiesā un Augstākajā tiesā, mēģinot iegūt nodrošinātā kreditora statusu Ceturtās planētas maksātnespējas procesā.

Kā ziņots, Satversmes tiesia savukārt radušās šaubas par paša Bergmaņa, kā arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesneša Raimonda Bula rīcības tiesiskumu šai pašā maksātnespējas procesā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas