Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimas Sociālo lietu komisijai nodod iniciatīvas par brīvprātīgo vakcināciju

Saeima šodien nolēma nodot izskatīšanai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai tālākai izvērtēšanai divas pilsoņu iniciatīvas "Vakcinācijai aizvien jābūt brīvprātīgai", kas kopumā jau trešo reizi nokļuvušas Saeimā.

Parlamentā bija iesniegtas divas pilsoņu iniciatīvas "Vakcinācijai aizvien jābūt brīvprātīgai", tomēr deputāti paspēja izskatīt un nodot attiecīgajai komisijai tikai vienu no tām. Par otras iniciatīvas tālāku izskatīšanu Saeima balsos pēc nedēļas, 9.septembrī.

Iniciatīvas atbalstītāji atkal savākuši vairāk nekā 10 000 parakstu un trešo reizi ar to vērsušies Saeimā. Parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 7.jūlijā to lēma atkārtoti nodot izskatīšanai parlamenta Sociālo un darba lietu komisijā. 

Opozīcijas deputātes Ramona Petraviča (PCL) un Jūlija Stepaņenko norādīja, ka vakcinācijai jābūt brīvprātīgai. Abas deputātes aizstāvēja studentus, kuri nevēlas vakcinēties, un tāpēc nevarot mācīties klātienē. Viņuprāt, šie studenti tiekot diskriminēti. Stepaņenko domā, ka, iniciatīvai nonākot komisijā, tai jāpārtop par likumprojektu.

Arī Edgars Tavars (ZZS) aicināja virzīt iniciatīvas tālākai izvērtēšanai, par ko neizpratni pauda Janīna Kursīte-Pakule (NA), sakot, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas likumprojekts jau paredz nodot iniciatīvu tālākai izvērtēšanai. Viņasprāt, nav saprotama šī opozīcijas viedokļu paušana, ņemot vērā, ka balsojot "par", komisijā būs iespēja izvērtēt un diskutēt par šo jautājumu.

Saeimā šo rosinājumu skata katru reizi, kad par to parlamentā atkal saņemti vairāk nekā 10 000 parakstu. Portālā "manabalss.lv" līdz šim par brīvprātīgo vakcināciju saņemti vairāk nekā 45 000 parakstu.

Kā ziņots, Saeimā pašlaik skatīšanā ir likumprojekts, kas ļautu no darba atlaist nevakcinētos darbiniekus un prasītu Covid-19 drošības sertifikātus atsevišķās nozarēs strādājošajiem, taču koalīcija nolēmusi pašlaik neturpināt to skatīt, jo likumprojekts pavadot pārāk daudz puspatiesību un negāciju, bet vēlamo rezultātu - plašāku vakcinācijas aptveri - varot panākt ar citiem paņēmieniem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas