Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saeimas sastāvā varētu nomainīties ap divas trešdaļas deputātu

Nākamās Saeimas sastāvā ir ievēlēti tikai 32% no esošajiem deputātiem, līdz ar to divas trešdaļas deputātu būs jauni, liecina provizoriski vēlēšanu rezultāti, kas vēl var mainīties.

Visvairāk jaunpienācēju varētu būt no "Jaunās vienotības" (JV) - 15, tai seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 11 jauniem deputātiem, pa 10 jauniem deputātiem provizoriski būtu no partijām "Stabilitātei!" (S) un "Progresīvie" (P), no "Apvienotā saraksta" (AS) - deviņi jaunie deputāti, no "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - septiņi jauni deputāti, no Nacionālās apvienības (NA) - četri jauni deputāti, bet no "Attīstībai/Par" (AP) varētu būt divi jauni deputāti.

Jau vēstīts, ka, Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) turpinot apkopot vēlēšanu rezultātus, sāk iezīmēties nākamās Saeimas sastāvs.

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli 1042 vēlēšanu iecirkņos no 1055, un situācija vēl var mainīties, jo divu partiju sasniegtie rezultāti svārstās ap iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% robežu. Tāpat informācija par deputātu kandidātu svītrojumiem un tiem ievilktajiem plusiem turpina mainīties.

Pēc pašreiz CVK mājaslapā pieejamās informācijas, "Jaunā vienotība" (JV) nākamajā Saeimā varētu būt ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 16, "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) - pa 13, "Stabilitātei!" (S) un "Progresīvie" (P) - pa 10, bet "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - 9 mandātus.

Tikmēr "Attīstībai/Par" (AP) un "Saskaņas" rezultāti pašlaik ir ļoti tuvi 5% barjerai: AP pašlaik savākusi 5% balsu, kas parlamentā ļautu iegūt sešus mandātus, kamēr "Saskaņa" ar 4,88% ir tūlīt aiz strīpas. Vēl atlicis saskaitīt gana daudz balsu, lai gan AP varētu izkrist no Saeimas, gan arī "Saskaņa" iegūt minimālu pārstāvniecību, tādējādi būtiski mainot kopējos rezultātus.

Atbilstoši pašlaik apkopotajai situācijai no JV Saeimā varētu būt iekļuvuši Krišjānis Kariņš, Edgars Rinkēvičs, Andrejs Judins, Inese Lībiņa-Egnere, Irma Kalniņa, Zane Skujiņa, Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Uģis Rotbergs, Ainars Latkovskis, Evika Siliņa, Hosams Abu Meri, Andrejs Ceļapīters, Jānis Skrastiņš, Raimonds Čudars, Arvils Ašeradens, Inga Bērziņa, Anda Čakša un citi.

ZZS nākamajā Saeimā varētu pārstāvēt Gunārs Kūtris, Augusts Brigmanis, Armands Krauze, Juris Jakovins, Didzis Zemmers, Kaspars Melnis, Līga Kozlovska, Valdis Maslovskis, Uldis Augulis, Gundars Daudze, Jānis Vucāns, Viktors Valainis, Andris Bērziņš un citi.

AS pārstāvji nākamajā parlamenta sasaukumā varētu būt Igors Rajevs, Didzis Šmits, Andris Kulbergs, Raimonds Bergmanis, Edvards Smiltēns, Māris Sprindžuks, Māris Kučinskis, Ingmārs Līdaka, Edgars Tavars un citi, savukārt no NA parlamentā varētu būt iekļuvuši Ināra Mūrniece, Rihards Kols, Nauris Puntulis, Raivis Dzintars, Uģis Mitrevics, Jānis Dombrava, Edmunds Teirumnieks, Ilze Indriksone, Jānis Vitenbergs, Edvīns Šnore un citi.

No S saraksta Saeimā varētu būt iekļuvuši Aleksejs Rosļikovs, Svetlana Čulkova, Nataļja Marčenko-Jodko, Glorija Grevcova, Viktorija Pleškāne, Viktors Pučka un citi, no "Progresīvo" saraksta - Andris Sprūds, Andris Šuvajevs, Antoņina Ņenaševa, Skaidrīte Ābrama, Kaspars Briškens, Leila Rasima, Edgars Zelderis un citi, no LPV - Ainārs un Ričards Šleseri, Mārcis Jencītis, Oļegs Burovs, Vilis Krištopans, Ramona Petraviča un citi, bet no AP - Marija Golubeva, Artis Pabriks, Ieva Ilvesa un citi.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja kopumā 912 180 vēlētāju jeb 59,14% balsstiesīgo iedzīvotāju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas