Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saeimā plānots skatīt ZZS pieprasījumu par Pavļuta demisiju

Saeimā šodien paredzēts skatīt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputātu aicinājumu izteikt neuzticību veselības ministram Danielam Pavļutam (AP).

Kā aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa, partiju apvienība veselības ministram pārmet "haosu jaunā mācību gada sākumā" skolēnu testēšanas organizēšanā, neskaidras prasības par sejas masku lietošanu izglītības iestādēs, turklāt partija uzskata, ka ministram ar demisiju jāatbild par situāciju, ka daži pusaudži saņēmusi vecumam neatbilstošas Covid-19 vakcīnas.

Kā uzskata ZZS Saeimas frakcijas deputāti, Pavļuts no darbības pirmsākumiem demonstrējot "nespēju konsekventi īstenot nepieciešamo pasākumu kopumu, lai Latvijā mazinātu Covid-19 izplatību". ZZS neapmierina Vakcinācijas biroja izveide un tad reorganizācija, ģimenes ārstu nepietiekama iesaiste vakcinācijas procesā, "neauglīgas debates par obligāto vakcināciju", valdības un īpaši - atbildīgās Veselības ministrijas - "nespēja atbilstoši uzrunāt sabiedrību", skaidrojot vakcinācijas ieguvumus un iespējamās blaknes, tā vietā rosinot un atsaucot iniciatīvu par vakcinācijas loteriju, kas esot novedis pie tā, ka Latvija vakcinācijas tempu ziņā iepaliek no pārējām Eiropas valstīm.

Opozīcijas politiķu skatījumā jaunais mācību gads esot iezīmējies "ar haotisku skolēnu testēšanu, laikus nepiegādājot izglītības iestādēm testus un nenodrošinot nepieciešamo testēšanas kapacitāti". Neskaidra esot prasība par sejas masku lietošanu izglītības iestādēs, kas sniedzot "mazāku ieguvumu skolēniem, nekā gaisa kvalitātes uzlabošana skolās".

Portāls "nra.lv" iepriekš publicēja informācija, ka daži pusaudži saņēmuši tiem neatbilstošas jeb speciālistu neieteiktas vakcīnas. ZZS politiķiem šī ziņa esot bijis "pēdējais piliens". Šāda pret bērniem pieļauta kļūda esot traģiska, jo iedzīvotāju uzticības līmenis valdībai un veselības ministram jau pašlaik esot kritiski zems un apdraudot sekmīgu cīņu pret vīrusa izplatību.

"Valdība un atbildīgais ministrs ir pilnīgi izgāzušies un tiem jāatzīst savas kļūdas valsts turpmākas darboties spējas vārdā," paziņojuši ZZS deputāti.

Nacionālā veselības dienesta izstrādātajā Vakcinācijas rokasgrāmatā noteikts, ka vakcinācijai pret Covid-19 pusaudžiem vecumā no 12 līdz 17 gadiem pašlaik ir divas Eiropā reģistrētas vakcīnas: ražotāja "Pfizer/BioNTech" vakcīna un "Moderna" vakcīna, bet pārējās reģistrētās un Latvijā pieejamās vakcīnas pret Covid-19 "Astra Zeneca" un "Janssen" pašlaik ir apstiprinātas lietošanai tikai pieaugušajiem no 18 gadu vecuma. Pusaudžiem un bērniem šīs vakcīnas nedrīkstot izmantot. "Nra.lv" raksta, ka daži par 12 gadus jaunāki pusaudži tomēr vakcinēti ar "Astra Zeneca" un "Janssen" vakcīnām.

ZZS deputāti uzskata, ka Pavļuts ir neatbilstoši pildījis veselības ministra pienākumus, tāpēc ir iesnieguši lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu ministram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas