Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rūpniecībā gads sācies uz sliktas nots

Neraugoties uz uzlabojumiem un labvēlīgām prognozēm pagājušā gada beigās, šis gads Latvijas rūpniecībā iesācies ar strauju produkcijas izlaides apjomu samazināšanos, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Salīdzinot ar pērnā gada pirmo mēnesi, šogad janvārī produkcijas izlaide kritusies par 11,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Galvenais iemesls saistīts ar metālu ražošanu, kur Liepājas metalurga apturēšanas dēļ apjomi kritušies par 91,6%. Līdz ar to janvāra datus var izskaidrot ar tā saucamo bāzes efektu. 

Vienlaikus samērā būtisks samazinājums fiksēts arī dzērienu un apģērbu ražošanā – šajās nozarēs produkcijas izlaide gada laikā kritusies par 23,5% un 13,4%. 

Janvāra samazinājums gan vēl neliecina par draudiem rūpniecības attīstībā kā tādā, taču nepatikšanu priekšvēstneši manāmi saistībā ar pēdējā laikā vērojamo valūtas krīzi pārejas ekonomikas valstīs. Šī tendence nav metusi līkumu arī Latvijas trešajam lielākajam eksporta partnerim Krievijai. Ukrainas notikumi situāciju pasliktinājuši vēl vairāk, padarot rubli par nepievilcīgu valūtu.

Visu rakstu par Latvijas rūpniecības attīstības tendencēm gada pirmajos mēnešos lasiet laikrakstā Dienas Bizness piektdien, 7.martā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas