Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

RSU kļūst par kapitāldaļu turētāju Vidzemes slimnīcā

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) kļuvusi par SIA Vidzemes slimnīca līdzīpašnieci, aģentūru LETA informēja augstskolas mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Līdz šim augstskola jau ir bijusi kapitāldaļu turētāja Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Liepājas reģionālajā slimnīcā un pērn kļuva arī par vienu no Vidzemes slimnīcas kapitāldaļu turētājām. 

Firmas.lv dati liecina, ka, par līdzīpašnieci kļūstot RSU, samazinājies abām pārējām līdzīpašniecēm - Valmieras domei un Valkas novada domei - piederošo kapitāldaļu procentuālais daudzums. Tagad Valmieras domei pieder 74,07% kapitāldaļu, Valkas novada vietvarai 25,03%, bet RSU - 0,9%.

"Augstskolas sadarbībā ar reģionālajām ārstniecības iestādēm ieguvējas ir abas puses. Medicīnas studentiem un rezidentiem ir plašas iespējas nostiprināt praktiskās iemaņas un sadarbībā ar reģionu mediķiem bagātināt arī teorētiskās zināšanas veselības aprūpē, bet reģionu slimnīcām šī studentu un rezidentu plūsma risina cilvēkresursu problēmu. Vienlaikus mēs iegūstam uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, no kā ieguvējs ir pacients," uzsvēra RSU veselības studiju prorektors profesors Guntis Bahs. 

Savukārt Gediņa skaidroja, ka medicīnas studenti reģionu slimnīcās nokļūst prakses rotāciju gaitā, kas ir jau ierasts formāts, vai arī, lai apgūtu veselu studiju kursu. Nākamajā akadēmiskajā gadā nedēļu garas prakses Vidzemes slimnīcā studenti izies virknē specialitāšu, tostarp neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā, anestezioloģijā, pediatrijā, neiroloģijā, terapijā, ķirurģijā un citās. 

Vienlaikus tiks īstenoti klīnikā bāzētie studiju kursi. Šajā akadēmiskajā gadā kursu Ķirurģisko slimību ārstēšana un diagnostika Valmierā apguva RSU sestā studiju gada studenti, bet kursu Anestezioloģija un intensīvā terapija - piektā studiju gada studenti. Martā un aprīlī šos kursus apgūs nākamās studentu grupas. Kopā līdz šim slimnīcā šādi mācījušies aptuveni 70 studenti. 

"Otrs sadarbības veids, ko stiprinās ciešās RSU saiknes ar Vidzemes slimnīcu, ir rezidentu līgumi. Ja 2016.gadā kopumā vien četri RSU rezidenti bija noslēguši sadarbības līgumus ar reģionālajām ārstniecības iestādēm, tad patlaban tādu ir vairāk nekā 170," pauda augstskolas pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas