Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rozentālei ir slimības lapa pēc paziņojumiem par LIC reorganizāciju

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) direktorei Baibai Rozentālei ir slimības lapa, tādēļ viņa nav piedalījusies LIC darbinieku un amatpersonu sarunās par centra reorganizāciju un publiski paudusi savu viedokli, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā 100. pants sacīja veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība).

Ministre atklāja, ka B.Rozentālei ir slimības lapa pēc paziņojumiem par LIC reorganizāciju. Viņa sacīja, ka "Latvijātā gadās, ka tad, kad notiek tādas jūtīgas darbības, arī Rozentāles kundze slimo".

I.Circene arī skaidroja, ka LIC direktore ir "augsta līmeņa oganizatore", tādēļ viņa šajā sistēmā noteikti varēs turpināt strādāt. Viņa noliedza, ka ar LIC direktori būtu notikusi "politiska izrēķināšanās". "Visi slimnīcā galvenie ārsti Latvijā kļūst par ministriem," skaidroja I.Circene.

Viņasprāt, LIC reorganizāciju nevajadzētu atlikt. Kā galvenos iemeslus LIC reorganizācijai viņa minēja centra finansējumu necaurskatāmību.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija ir izstrādājusi rīkojuma projektu, kas paredz līdz 2012.gada 1.aprīlim reorganizēt LIC, nododot ar infekciju slimību ārstniecību saistītās funkcijas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, bet valsts pārvaldes funkcijas sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomā – jaunai veselības ministra padotībā esošai tiešās pārvaldes iestādei – Slimību profilakses un kontroles centram.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas