Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: Pedagogiem jāatceras, ka ar savu rīcību tie rāda piemēru audzēkņiem

Lai arī pārmaiņu laikā ir grūti strādāt, pedagogiem būtu jāatceras, ka ar savu rīcību tie rāda piemēru audzēkņiem, savā uzrunā konferences Eiropas Savienība - mūsu ikdienā un mācību stundā dalībniekiem uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš atzīmēja, ka gan prezidents, gan skolotājs ir piemērs, bet, ja darbs tiek pildīts tikai formāli un neieklausoties savas auditorijas viedoklī, augstu cieņu iemantot nevar.

"Viņiem jūs tagad parādāt, ko nozīmē piemērošanās, mācīšanās darbā, nepilnību kopīga novēršana - tās ir prasmes, kas būs nepieciešamas arī viņu karjerā neatkarīgi no tā, vai viņi ir topošie ķirurgi, "jūtūberi", programmētāji vai diriģenti," sacīja Rinkēvičs.

Valsts prezidents arī atzinīgi vērtēja, ka skolotāji iestājas par savām tiesībām. "Es nedomāju, ka, cīnoties par savām un nākotnes skolotāju tiesībām, jūs kaut kā pieviltu savus skolēnus," konferences dalībniekus uzrunāja Rinkēvičs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka jebkurā darbā ir jāsaņem taisnīga samaksa un jābūt "skaidriem un godīgiem spēles noteikumiem". Skolotājiem būtu jāiestājas arī par izglītības saturu un kvalitāti, kā arī, lai skola varētu būt "drošības saliņa" gan skolēniem, gan izglītības iestādes darbiniekiem.

"Pastāviet par savām interesēm! Ne tikai sevis dēļ, bet arī, lai jūsu audzēkņi redz, ko nozīmē būt aktīvam," aicināja Valsts prezidents.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas