Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rinkēvičs: Krimas platformas parlamentārais samits Rīgā dos iespēju diskutēt par atbalstu Ukrainai un tās teritoriālo nedalāmību

Starptautiskais Krimas platformas parlamentārais samits, kas 24.oktobrī norisināsies Rīgā, dos iespēju diskutēt par atbalstu Ukrainai, par tās teritoriālo nedalāmību, sevišķi saistībā ar Krimas un Sevastopoles jautājumu, otrdien pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Krimas platformas parlamentārā samita laikā Valsts prezidents Rīgas pilī uzņems delegāciju vadītājus kopā ar Mieriņu un Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju.

LETA jau rakstīja, ka vairāk nekā 30 valstu pārstāvji pulcēsies Starptautiskās Krimas platformas parlamentārajā samitā Rīgā, kura mērķis ir vairot starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, samita mērķis ir izcelt Krievijas agresijas globālo ietekmi un turpināt starptautiski izgaismot agresora pastrādātos noziegumus.

Samita rīkošana Rīgā ir daļa no Latvijas visaptverošā atbalsta Ukrainai un ieguldījums noteikumos balstītas starptautiskās kārtības stiprināšanā, uzsver parlamentā. Samits rīkots ciešā sadarbībā ar Ukrainas parlamentu - Augstāko Radu, akcentē Preses dienests.

Pasākuma laikā plānoti arī vairākas citas norises Ukrainas atbalstam, tostarp cilvēktiesību jautājumiem veltītas diskusijas, dokumentālās filmas "Krimas patiesā vēsture" seanss un citi pasākumi.

Starptautiskā Krimas platforma ir izveidota 2021.gadā kā valstu un valdību, parlamentu, ārlietu ministru un ekspertu līmeņa koordinācijas un konsultāciju formāts. Tā tika izveidota, lai veicinātu pasaules līderu un plašākas sabiedrības izpratni par Krimas pussalas pagaidu okupāciju un aneksiju, tās negatīvo ietekmi uz vietējo iedzīvotāju cilvēktiesībām, drošību Melnās jūras reģionā, globālo nodrošinātību ar pārtiku un uz noteikumiem balstītu pasaules kārtību.

Iepriekš Krimas platformas parlamentārie samiti ir notikuši Zagrebā un Prāgā, pulcējot parlamentāriešus no dažādām pasaules valstīm un starptautiskajām parlamentārajām organizācijām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas