Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rinkēvičs dosies uz ASV, kur Latvija oficiāli izvirzīs kandidatūru ANO Drošības padomei

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien dosies uz ASV, kur Latvija šonedēļ oficiāli izvirzīs kandidatūru ANO Drošības padomei 2026.-2027.gadā, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Latvijas kandidatūras uz ANO Drošības padomes nepastāvīgo vietu oficiālās pieteikšanas pasākums notiks 9.novembrī plkst.18 pēc Ņujorkas laika.

Valsts prezidents savā uzrunā ANO dalībvalstu pārstāvjiem iezīmēs Latvijas prioritātes ANO Drošības padomē – tiesiskumu un demokrātiju, sieviešu tiesību un iespēju veicināšanu, kā arī risinājumus drošībai, ilgtspējai un attīstībai.

Latvijas dalība ANO Drošības padomē "sniegs iespēju aizstāvēt tiesiskumā balstītu starptautisko sistēmu un demokrātiskās vērtības, palīdzēt līdzīgi domājošām valstīm, kā arī akcentēt jautājumus, kas aktuāli Latvijas un Baltijas valstu reģiona drošībai," uzsver Latvijas puse.

Papildus dalībai Latvijas kandidatūras publiskās kampaņas atklāšanas pasākumā plānota Rinkēviča tikšanās ar ANO ģenerālsekretāra vietnieci cilvēktiesību jautājumos, kā arī vairākas intervijas starptautiskajiem medijiem.

Darba vizītē Latvijas prezidentu pavadīs viņa kancelejas vadītāja Gunda Reire, Valsts prezidenta ārlietu padomnieks Edvīns Severs, kā arī Valsts prezidenta protokola un Mediju centra pārstāvis.

Latvija nekad nav bijusi ANO Drošības padomes dalībvalsts. 2011.gadā valdība pieņēma lēmumu par Latvijas kandidēšanu ANO Drošības padomē uz nepastāvīgās locekles vietu 2025.gada vēlēšanās dalībai 2026.- 2027.gadā.

Latvijas kandidēšana ANO Drošības padomē ir viens no ārpolitikas ilgtermiņa mērķiem. Vēlēšanas paredzētas 2025.gada jūnijā Ņujorkā un, lai Latvija tiktu ievēlēta, ir nepieciešams iegūt divas trešdaļas ANO dalībvalstu atbalsts, norāda Ārlietu ministrijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas