Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgas cirks noliedz nežēlīgu izturēšanos pret ziloņiem

Pretēji publiskajā telpā paustajam par nežēlīgu izturēšanos pret ziloņiem, Rīgas cirka vadība šādus apgalvojumus noraida.

Dzīvnieku tiesību aizstāvības organizācija Dzīvnieku brīvība aicinājusi cirka vadību nekavējoties pārtraukt sadarbību ar, viņuprāt, cietsirdīgo ziloņu dresētāju Larsu Hošleru, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Rīgas cirka valdes locekle Lolita Lipinska aģentūrai LETA uzsvēra, ka cirkā strādā "normāls mākslinieks", kas strādā ar saviem dzīvniekiem un nav pret tiem vardarbīgs, kā apgalvo dzīvnieku biedrība. Viņa apgalvoja, ka dzīvnieku dresētāju darbības ir pakļautas stingrai kontrolei, kā arī cirkā tiek ievērotas visas konvencijas, kas paredz dzīvnieku aizsardzību. "Dzīvnieku labturība tiek nodrošināta, un cirks ievēro visas konvencijas, kas aizsargā šos dārgos dzīvniekus," pauda Lipinska.

Komentējot organizācijas paustās bažas, cirka valdes locekle norādīja, ka šīs organizācijas pēc būtības ir tikai reklāmas organizācijas.

Organizācija Dzīvnieku brīvība aicinājumā pārtraukt sadarbību ar cirka mākslinieku informē, ka šis dzīvnieku dresētājs esot pieķerts nežēlīgi izturamies pret saviem dzīvniekiem. Viņš darbību Rīgas cirkā esot sācis pēc iepriekšējās sadarbības pārtraukšanas ar Zviedrijas un Dānijas cirkiem cietsirdīgas izturēšanās pret dzīvniekiem un iespējamo dzīvnieku labturības pārkāpumu dēļ.

Dzīvnieku aizstāvji norāda uz Hošlera seno pārkāpumu vēsturi. Piemēram, kādā videomateriālā ir redzams, kā Hošlers pat šova laikā ar rokā paslēptu asu āķi sit pa ziloņa jutīgajām vietām, lai panāktu pakļaušanos, savukārt cirka aizkulisēs visi trīs ziloņi - Sonja, Vana Mana un Deli - ik dienu tiek daudzkārt sisti ar metāla āķi, slotu un dakšu pa dažādām ķermeņa daļām, tostarp pa galvu un acīm. Dzīvnieki esot iebiedēti, sāpēs kliedzot un mēģinot atkāpties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas