Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reirs: Budžeta deficīts šogad varētu būt miljarda eiro apmērā

Latvijā budžeta deficīts šogad varētu būt miljarda eiro apmērā, otrdien intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

"Budžeta deficīts varētu būt apmēram miljards eiro jeb 9-10% no nodokļu ieņēmumiem," teica finanšu ministrs, piebilstot, ka šobrīd iztrūkums budžetā veido apmēram 500 miljonus eiro.

Reirs arī atzīmēja, ka marta sākumā tika prognozēts, ka budžeta ieņēmumi šogad samazināsies robežās no 600 miljoniem eiro līdz 1,5 miljardiem eiro. "Augusta sākotnējie dati rāda, ka, laikam, to maksimālo jeb pesimistiskāko robežu mēs nesasniegsim," sacīja finanšu ministrs, atzīmējot, ka maijs ieņēmumu ziņā bija vissarežģītākais mēnesis, ar vislielāko iztrūkumu.

Vienlaikus Reirs norādīja - ņemot vērā, ka šī krīze ir saistīta ar ārējā pieprasījuma trūkumu, nevis strukturālām problēmām Latvijas ekonomikā vai problēmām valsts pārvaldē, budžeta izdevumu daļā netiks veiktas izmaiņas. "Klasiskā situācijā mums nāktos veikt konsolidāciju, bet mēs to nedarīsim un pieļausim budžeta deficītu," sacīja ministrs.

Tāpat finanšu ministrs piebilda, ka Eiropas Komisijai ir iesniegts vidēja termiņa budžets, kurā izmaiņas izdevumu apmērā un struktūrā nav paredzētas, vienlaikus plānojot sasniegt sabalansētu budžetu trijos gados ar izaugsmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas