Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ratinīku atbrīvo no Rīgas domes Izglītības komitejas vadītājas amata

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien, atkārtoti balsojot, nolēma no amata atbrīvot tās vadītāju Ivetu Ratinīku (LA).

Par Ratinīkas atbrīvošanu no amata nobalsoja astoņi deputāti, viens atturējās, bet pret nebalsoja neviens deputāts.

Komitejas sēdē tika nolemts pa komitejas vadītāju ievēlēt "Par/Progresīvie" pārstāvi Laimu Geikinu.

Uzstājoties debatēs, vairāki deputāti norādīja, ka šis ir politisks lēmums un tam neesot nekādas saistības ar gadu mijas pasākumu rīkošanu, kā tas sākotnēji ticis pasniegts.

Visasāk reaģēja "Saskaņas" pārstāve Anna Vladova, kas, uzrunājot koalīcijas pārstāvjus uzsvēra, ka viņai ir kauns par šo situāciju. "Jūs tiešām nevarat sarunāties savā starpā? Kā jūs varat tā rīkoties ar savu koalīcijas biedru," retoriski jautāja Vladova.

Vladova pēc komitejas sēdes aģentūru LETA informēja, ka tiks gatavota vēstule Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai izvērtētu vai komitejas ārkārtas sēdē tika ievērotas visas procedūras.

Balsojumā par Ratinīkas atbrīvošanu no amata nepiedalījās arī visi klātesošie koalīcijas partneri. Piemēram nebalsoja "Nacionālās apvienības/ Latvijas reģionu apvienības" frakcijas deputāte Ieva Siliņa.

Viņa uzsvēra, ka Ratinīka ir spējīga vadītāja un esot daudz paveikusi komitejas vadītājas amatā. Viņa atsaucās uz koalīcijas sadarbības līgumu un šie jautājumi esot jārisina frakciju līmenī.

Savukārt pašlaik tas izskatoties pēc politiskajām intrigām un, balsojot par Ratinīkas atbrīvošanu, tiekot pārkāpts koalīcijas līgums. Sadarbības līguma neievērošana varot rezultēties ar koalīcijas sabrukšanu, piebilda Siliņa.

LETA jau ziņoja, ka sākotnēji Ratinīkas atbrīvošana neizdevās, jo balsojumā nebija kvoruma.

Ratinīkas atbrīvošanu rosināja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), kurš norādīja uz problēmām komitejas lēmumu pieņemšanā, akcentējot, ka vairākas būtiskas lietas tika risinātas novēloti un sasteigti.

"Latvijas attīstībai" (LA) ir koalīcijas partnere, pamatojoties uz "Par/Progresīvie" (PP) un LA sadarbības līgumu. Frakcijas LA vadītājs Viesturs Zeps aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka šādā situācijā turpmākā sadarbība koalīcijā vairs neesot iespējama.

Ja LA izlemtu pamest valdošo koalīciju, tad to turpmāk varētu veidot "Par/Pogresīvie" frakcija, "Latvijas Reģionu apvienības un Nacionālās apvienības frakcija", "Jaunā vienotība" un "Konservatīvie". LA pametot koalīciju, tajā būs 34 no 60 domes deputātiem.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas