Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Policija kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi divus kriminālprocesus par cilvēku tirdzniecību

Šogad Valsts policija (VP) Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai ir nosūtījusi divus kriminālprocesus par cilvēku tirdzniecību.

Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāve Gunta Skrebele, šodien notika darba grupas "Cilvēku tirdzniecības novēršanas pamatnostādņu 2014.-2020.gadam" īstenošanas koordinēšanai sanāksme. Sanāksmes laikā tās dalībnieki izvērtēja pamatnostādņu īstenošanas gaitu un secināja, ka pamatnostādnēs noteiktie uzdevumi tiek izpildīti efektīvi.

Sanāksmē Labklājības ministrijas (LM) pārstāve informēja, ka LM publiskajā iepirkumā "Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kriminālprocesa laikā sniegšana cilvēku tirdzniecības upuriem" ir uzvarējusi un tiesības nodrošināt valsts apmaksāto sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kriminālprocesa laikā cilvēku tirdzniecības upuriem no 2015.gada līdz 2016.gadam ir ieguvusi biedrība "Resursu centrs sievietēm Marta".

Patlaban notiek darbs pie līguma parakstīšanas.

Savukārt VP pārstāvis informēja, ka šogad VP Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai ir nosūtījusi divus kriminālprocesus par cilvēku tirdzniecību - viens kriminālprocess sākts 2012.gadā, bet otrs kriminālprocess tika sākts pērn.

Vienā no minētajiem gadījumiem, par ko ierosināts kriminālprocess, starptautisks organizētās noziedzības grupējums, kurā bija iesaistīti gan Latvijas, gan Pakistānas valstspiederīgie, organizēja cilvēktirdzniecību un fiktīvās laulības starp Latvijas pilsonēm un trešo valstu valstspiederīgajiem, kuras tika slēgtas Īrijā, Apvienotajā Karalistē, Kiprā un Zviedrijā. Par minēto noziedzīgo nodarījumu aizdomās turamā statusā atzītas desmit personas, no kurām astoņi ir Latvijas valstspiederīgie un divi Pakistānas valstspiederīgie.

Šajā kriminālprocesā tika identificētas vairākas cilvēktirdzniecības formas, tostarp darbaspēka ekspluatācija, piespiedu pakalpojumu sniegšana (fiktīvas laulības) un seksuālā izmantošana.

Sanāksmes laikā darba grupa atzinīgi novērtēja arī biedrības Patvērums Drošā māja darbu, kas pēdējos astoņus gadus gan sniedza valsts sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cilvēktirdzniecībā cietušajiem, gan mērķtiecīgi strādā preventīvi, lai mazinātu šādu upuru skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas