Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pļaviņās pagaidām atliek ideju par iebraukšanas maksas ieviešanu pilsētā

Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde (LPP/LC) aģentūrai BNS sacīja, ka patlaban tiek gatavots projekta pieteikums ERAF līdzekļu saņemšanai, lai līdzfinansējumā ar pašvaldības naudu ielu varētu sakārtot, taču, ja tas neizdosies, dome pie idejas par iebraukšanas maksas ieviešanu varētu atgriezties. Tas gan nenotikšot ātrāk par nākamā gada sākumu.
Pļaviņu novada dome vismaz pagaidām ir atlikusi ideju par iebraukšanas maksas ieviešanu pilsētā, lai gūtu naudu galvenās tranzītielas sakārtošanai.

Pašvaldība pašlaik noskaidro arī iedzīvotāju viedokli par šo ierosmi, un viedokļi ir krasi atšķirīgi. Ja uzņēmēji, kas atrodas uz galvenās tranzītielas, pret to kategoriski iebilst, norādot, ka tādējādi samazināsies viņu ieņēmumi, tad iedzīvotāji ieceri atbalsta.

Pļaviņu novada dome norāda, ka ideja par iebraukšanas maksas ieviešanu radusies, jo pašvaldībai ir pienākums uzturēt ielu kārtībā, bet tai nav naudas, lai visu septiņu kilometru garumā atjaunotu laika gaitā gandrīz izzudušos trotuārus, ierīkotu barjeras.

Satiksmes intensitāte ielā ir apmēram 6000 automašīnu diennaktī, piektdienu vakaros un brīvdienās - vismaz divas reizes lielāka, un daudzi neievēro atļauto braukšanas ātrumu.

Ja pašvaldība tomēr izlems ieviest iebraukšanas maksu, šī summa varētu būt no 50 santīmiem līdz vienam latam un attiektos tikai uz pārvietošanos Daugavas ielā. Pilsētas iedzīvotājiem nodeva nebūtu jāmaksā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas