Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pļaviņās noziedzinieku grupa aplaupa prāvestu

Svētdien, 16.februārī, Pļaviņās noziedzinieku grupa mēģināja aplaupīt prāvestu, nodarot viņam arī miesas bojājumus. Vainīgie uz karstām pēdām aizturēti.

Valsts policijā portālu Diena.lv informēja, ka svētdien pēc plkst.21 kārtībsargi saņēmuši informāciju, ka Pļaviņu Katoļu draudzes telpās nolaupīts dators, mobilais telefons, dokumenti, nauda un automašīna. Turklāt miesas bojājumi nodarīti 1973.gadā dzimušam vīrietim.

Vēlāk noskaidrojās, ka pirms deviņiem vakarā pie prāvesta ieradies vīrietis un sieviete, lai pārrunātu jautājumus par bērnu kristībām. Brīdī, kad prāvests pagriezis muguru, viņš ticis apdullināts, saņemot sitienu pa galvu, un pēc tam - sasiets. Netālu atradies vēl viens vīrietis.

Noziedzinieki pārmeklējušas baznīcas telpas. Nodarot miesas bojājumus, pieprasījuši, lai cietušais uzrāda, kur atrodas nauda un citi vērtīgi priekšmeti. Uzbrucēji nolaupīja 2000.gada ražojuma automašīnu SEAT, portatīvo datoru, mobilo telefonu un naudu.

Policijas darbinieki nekavējoties sāka uzbrucēju vajāšanu. Automašīna tika atrasta netālu no Jēkabpils. Vēlāk policijas darbinieki Rēzeknē aizturēja 1990.gadā dzimušo sievieti, kura jau iepriekš tiesāta 10 reizes, un agrāk vienu reizi tiesātu 1986.gadā dzimušu vīrieti, kā arī trešo noziedzīgo personu - 1982.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk deviņas reizes tiesāts.

Policija neizslēdz iespēju, ka šīs personas iesaistītas arī citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā. Sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šo pārkāpumu draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas