Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Pirmajā mēnesī ar 15 pārvietojamiem fotoradariem fiksēti 4663 ātruma pārkāpumi

Pirmajā darbības mēnesī - no 21.novembra līdz 23.decembrim - 15 pārvietojamie fotoradari ir fiksējuši 4663 ātruma pārkāpumus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.

Par minētajiem pārkāpumiem uzlikta soda nauda 84 845 latu apmērā.

Ātruma rekords apdzīvotā vietā fiksēts šā gada 22.novembrī Rīgā, Ieriķu ielā 60, kur pie atļautā ātruma 50 kilometru stundā auto traucies ar ātrumu 108 kilometri stundā. Savukārt ārpus apdzīvotas vietas ātruma rekords fiksēts šā gada 3.decembrī uz autoceļa Rīga-Ventspils (A-10), 16.kilometrā, virzienā uz Jūrmalu, kad pie atļautajiem 90 kilometriem stundā fiksēts ātrums 162 kilometri stundā.

Fotoradari fiksē atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus, savukārt transportlīdzekļiem, kas fiksēti par minēto pārkāpumu, tiek pārbaudīta tehniskās apskates un obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas esamība, norādīja Juberte.

Jau ziņots, ka sākotnēji daļu jauno fotoradaru bija iecerēts izvietot jau 21.oktobrī, bet iepriekš neparedzamu iemeslu dēļ to nebija iespējams izdarīt, tādēļ policija ar fotoradaru piegādātājiem vienojās par mēnesi pagarināt līguma izpildes termiņu.

Saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem fotoradarus piegādā un uzstāda trīs juridisko personu apvienība, kurā iekļauta AS Vitronic Baltica, vācu kompānija Vitronic Dr.-Ing.Stein Bildverarbeitungssysteme un SIA Komerccentrs DATI grupa.

Valsts policijas mājaslapā sadaļā Ceļu satiksme ir pieejama fotoradaru karte ar vietām, kurās varēs atrasties fotoradari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas