Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piešķir 9,2 miljonus eiro par Covid-19 seku novēršanai sniegtajiem medicīnas pakalpojumiem

Valdība ceturtdien Veselības ministrijai (VM) piešķīra vairāk nekā 9,2 miljonus eiro no Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus par Covid-19 seku novēršanai sniegtajiem medicīnas pakalpojumiem aizvadītā gada nogalē.

Kā informēja VM pārstāve Sintija Gulbe, līdzekļi paredzēti norēķiniem par laboratorisko izmeklējumu organizēšanu un veikšanu un epidemioloģiskās drošības nodrošināšanai ambulatoro un stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas laikā.

Ambulatoro pakalpojumu sniedzējiem novirzīs vairāk nekā 1,4 miljonus eiro par izdevumiem, kas radušies pastiprinātas epidemioloģiskās drošības pasākumu nodrošināšanai, tostarp, dezinfekcijas un individuālās aizsardzības līdzekļu iegādei, kā arī pacientu saskarsmes un plūsmas mazināšanas pasākumiem, saglabājot nepārtrauktu pakalpojumu pieejamību.

Savukārt vairāk nekā 2,9 miljonus eiro no piešķirtā finansējuma novirzīs izdevumu segšanai, kas radušies slimnīcām nodrošinot Covid-19 analīžu paņemšanu un veikšanu stacionētajiem pacientiem, dezinfekcijas un individuālās aizsardzības līdzekļus pacientu un personāla epidemioloģiskai drošībai. Tāpat šie līdzekļi tiks piešķirti, lai segtu pacientu nogādāšanu dzīvesvietā gadījumos, kad ārstēšanas process pabeigts slimnīcas etapā un pacientam nav bijusi iespēja pašam epidemioloģiski droši nokļūt dzīvesvietā.

Laboratorisko pakalpojumu organizēšanai un nodrošināšanai novirzīs 4,9 miljonus eiro sešiem Covid-19 testēšanas pakalpojumu sniedzējiem.

Tāpat līdzekļi paredzēti pakalpojumu nepārtrauktības un epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanai, piemēram, zobārstiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, ģimenes ārstiem un citiem veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem Covid-19 pandēmijas laikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas