Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Piekrastē un pierobežā skaidras naudas izņemšanas iespējas ir mazākas nekā vidēji valstī

Gan jūras piekrastes, gan pierobežas teritorijās skaidras naudas izņemšanas iespējas ir mazākas nekā vidēji valstī, secināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ziņojumā par skaidras naudas izņemšanas iespējām Latvijā.

Ziņojuma sagatavotāji secinājuši, ka piekrastes teritorijā ir trīs, pierobežas teritorijā - divas, bet vidēji valsts teritorijā ir piecas vietas, kurās var izņemt skaidras naudas līdzekļus.

Neviens no naudas izmaksas pakalpojumiem nav pieejams Sakas pagastā, Piltenes pagastā un Salacgrīvas pagastā, bet 15 pagastos skaidru naudu no sava konta var izņemt tikai Latvijas Pasta nodaļās. Plašākais finanšu pakalpojumu klāsts ir pieejams Limbažos, Ugāles pagastā un Saulkrastos, tajos naudas izņemšanas pakalpojumi ir pieejams attiecīgi - 15, 10 un 8 vietās.

No kopumā 260 pierobežas pagastiem un pilsētām lielākais skaits naudas izņemšanas punktu atrodas pilsētās ar augstāko iedzīvotāju blīvumu, un tās ir Bauskas, Balvu, Saldus, Krāslavas, Ludzas un Alūksnes pilsētas, kurās iedzīvotāju blīvums ir no 602 līdz 1 494,5 iedzīvotājiem uz kvadrātkilometru. Bauskā, Ludzā un Alūksnē ir pieejamas 16 skaidras naudas izņemšanas vietas, Saldū - 19, Krāslavā - 21, bet vismazāk - Balvos - 15 skaidras naudas izņemšanas vietas.

Tomēr ziņojuma sagatavotāji novērojuši arī, ka vairākos pagastos ar salīdzinoši zemu iedzīvotāju blīvumu ir vairāk naudas izņemšanas iespēju nekā pagastos ar augstāku iedzīvotāju blīvumu. Šāda situācija vērojama, piemēram, Aglonas pagastā 15,8 iedzīvotāji uz kvadrātkilometru, Liepupes pagastā 13,6 iedzīvotāji uz kvadrātkilometru, Tērvetes pagastā 22,4 iedzīvotāji uz kvadrātkilometru, Naujenes pagastā 45,1 iedzīvotājs uz kvadrātkilometru, kuros ir iespēja izņemt naudu sešās vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas