Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pie Saeimas vairāk nekā 100 cilvēki prasa atcelt prasību vakcinēties pret Covid-19

Pie Saeimas šorīt pulcējušies daži desmiti ugunsdzēsēju, kā arī vairāk nekā100 viņu atbalstītāji, lai protestētu pret noteikto vakcinācijas pret Covid-19 kārtību, novēroja aģentūra LETA.

Vairāki desmiti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku šorīt īsu brīdi pie parlamenta protestēja pret prasību publiskajā sektorā strādājošajiem obligāti vakcinēties. Viņiem pievienojās vēl apmēram 100 cilvēki, kuri pie Saeimas palika arī pēc ugunsdzēsēju aiziešanas.

Kādai sievietei ir plakāts ar uzrakstu "Stop vakcīna!", uz kāda cita plakāta ir teksts ""Nē!" cilvēku šķirošanai vakcinētajos un personās bez tiesībām". Dažiem protestētājiem ir Latvijas karogi, viens cilvēks ieradies ar kaklā pakārtu zvanu. Cilvēki izkliedz prasības pēc "brīvības".

Klātesošie izmanto iespēju uzrunāt deputātus, paužot neapmierinātību pret Saeimā ienākošajiem koalīcijas politiķiem. Atsevišķi opozīcijas deputāti sarunājas ar protestētājiem.

Ap 20 policistiem novēro notiekošo. Policijas mašīna lēnām brauc garām protestētājiem, un policija brīdina, ka šī ir nelikumīga pulcēšanās, lūdzot ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Valdības lēmumā par ārkārtējo situāciju teikts, ka bez derīga vakcinēšanās vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāta uzrādīšanas var pulcēties privātos pasākumos un miermīlīgas pulcēšanās brīvības izpausmēs - sapulcēs, gājienos un piketos, ja ārtelpās pulcējas ne vairāk kā 20 personas.

Normatīvie akti paredz, ka par pandēmijas ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var piemērot administratīvo sodu no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas