Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pētījums: Viedpalīgu izmantošana pozitīvi ietekmē mācību procesu

Vairākums skolotāju uzskata, ka viedpalīgu izmantošana skolās uzlabo mācību procesu un palielina skolēnu motivāciju, uzcītību, kā arī uzlabo skolēnu sekmes, secināts izglītības projekta Gatavi rītdienai! pētījumā par tehnoloģiju ieviešanu Latvijas pilsētu vispārējās izglītības iestādēs.

Tāpat pētījumā secināts, ka no viedpalīgu pielietošanas iegūst arī skolotāji - 56% skolotāju norāda uz sava darba produktivitātes pieaugumu, efektīvāku darba organizāciju un iespēju izsekot katra skolēna izpratnes un zināšanu līmenim.

Savukārt skolu direktori par mācību iestādes ieguvumu uzskata skolotāju profesionālo iemaņu pilnveidi un iespēju piedāvāt konkurētspējīgu izglītību, kas palīdz skolēnos radīt interesi par konkrēto mācību iestādi.

Gatavi rītdienai! pilotprojektu no 2014. gada pakāpeniski ievieš piecās vispārizglītojošās izglītības iestādēs Latvijā - Siguldas Pilsētas vidusskolā, Liepājas Raiņa 6.vidusskolā, Daugavpils 3.vidusskolā, Ķekavas vidusskolā un Ventspils 4.vidusskolā. Projektam 2016.gadā pievienojusies Rīgas Angļu ģimnāzija.

Iniciatīvas Gatavi rītdienai! laikā skolās tiek īstenots 21.gadsimta prasmēm atbilstošs mācību process, nodrošinot skolēnus ar viedpalīgiem - planšetdatoriem ar programmatūru un izglītojošām lietojumprogrammām skolēniem dažādās vecuma grupās. Projekta laikā norit arī aptuveni 100 skolotāju apmācība visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas