Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pētījums: Trešdaļa jauniešu labāk izvēlētos darbavietu ar modernu biroju

Vairāk nekā trešā daļa jeb 32% jauniešu vecumā no 18 līdz 28 gadiem uzskata, ka nākamās darba vietas izvēlē būtiska ir iespēja strādāt modernā birojā, liecina IT un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzēja Evolution Latvia un Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta veiktā aptauja. Savukārt 44% no visiem respondentiem sagaida, ka darba vietā tiks nodrošināt arī sporta zāle, kafejnīca un bibliotēka, portālam Diena.lv pavēstīja Evolution Latvia pārstāvji.

Gan t.s. Z paaudzes, gan Millenials vecuma cilvēki sagaida, ka darba devējs piedāvās konkurētspējīgu atalgojumu, draudzīgu kolektīvu un karjeras izaugsmes iespējas. Jauni cilvēki sagaida, ka darba devējs pret saviem darbiniekiem izturēsies ar cieņu. Z paaudzei ir ļoti nozīmīga ir arī iespēja izvēlēties savu darba laiku. Vairākums (65%) respondentu atbildēja, ka sagaida, ka uzņēmums nodrošinās elastīgu darba laiku.

Aptauja arī liecina, ka Z paaudze un Millenials darbinieki novērtēs šādus darba devēja piedāvātos labumus: veselības apdrošināšanu, elastīgu darba laiku, finansiālus labumus, mācības un personīgo izaugsmi, kā arī iespēju strādāt attālināti. Jautāti par to, kādā uzņēmumā gribētu strādāt, Z paaudzes pārstāvji atbildēja, ka vēlas strādāt uzņēmumā, kas atrodas pilsētas centrā (47%), savukārt Millenials dotu priekšroku darbam globālā uzņēmumā ar iespējām ceļot (33%).

“Šobrīd teju vai visas tautsaimniecības nozares saskaras ar darbinieku trūkumu, darba devējiem arvien vairāk ir jādomā par to, kā piesaistīt strādājošos. Arī mēs esam daudz darījuši šajā jomā. Pēdējo trīs gadu laikā līdztekus citiem darbinieku labumiem esam ieguldījuši ievērojamus līdzekļus arī biroja labiekārtošanā un modernizēšanā, lai padarītu to vizuāli pievilcīgu un maksimāli ērtu mūsu darbiniekiem,” stāsta Evolution Latvia ēkas pārvaldības departamenta vadītāja Anna Kudrjavceva.

 “Laikā, kad Latvijā arvien aktuālāks kļūst darbaspēka trūkums teju visās tautsaimniecības nozarēs, cīņa par darbiniekiem saasinās, turklāt algas apmērs vairs nav vienīgais noteicošais faktors darbavietas izvēlē. Tas nozīmē, ka uzņēmumiem ir jāmeklē efektīvākie un katrai darbinieku grupai piemērotākie labumi, lai noturētu cilvēkus,” uzsver Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja un ikgadējā Ilgtspējas indeksa organizatore Dace Helmane.

Par aptauju:

Aptaujā piedalījās Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem, un sasniegtās izlases lielums ir 1005 respondentu. Pētījums veikts sadarbībā ar SKDS 2018. gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas