Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pētījums: pērn vislielākos zaudējumus Latvijā cieta uzņēmēja Sviridova

Latvijā pērn vislielākos zaudējumus cieta nekustamo īpašumu uzņēmēja Larisa Sviridova – 17,03 miljonus latu, atzīts žurnālā "Pastaiga" septembra numurā publicētajā Latvijas 100 vislielākos zaudējumus guvušo uzņēmēju sarakstā.

Viņai seko mazpazīstamais uzņēmējs kompānijas "TVG Group" īpašnieks Sergejs Ševčuks, kura zaudējumi pērn veidoja 8,91 miljonu latu, un nekustamo īpašumu uzņēmēja Gata Saknīša māte Agra Saknīte, kuras zaudējumi bija 7,02 miljoni latu.

Apģērbu un apavu veikala tīkla "MOS" īpašnieks Vjačeslavs Boiko pērn cieta 5,96 miljonu latu zaudējumus, nekustamo īpašumu attīstītāja "Dzimtā sēta" īpašnieks Emīls Gusarovs cieta 5,31 miljona latu zaudējumus, uzņēmējs ekspremjers Māris Gailis – 3,83 miljonus latu, bet advokāts Jānis Loze – 3,33 miljonus latu.

Ar zaudējumiem pērn saskārās arī metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins – 3,22 miljoni latu, bet ar lielākajiem zaudējumiem strādājošo uzņēmēju saraksta devīto un desmito vietu dala "ABLV Bank" (iepriekš "Aizkraukles banka") īpašnieki Oļegs Fils un Ernests Bernis – 2,96 miljoni latu.

Saskaņā ar "Pastaigā" publicēto pētījumu desmit ar lielākajiem zaudējumiem strādājošo Latvijas uzņēmēju zaudējumi 2010.gadā veidoja 60,5 miljonus latu, kas ir par 49,2% mazāk nekā 2009.gadā.

Latvijas 100 visvairāk nopelnījušo un ar zaudējumiem strādājošo uzņēmēju saraksts veidots, izmantojot "Lursoft" datubāzē apkopotos Uzņēmumu reģistrā iesniegtos kompāniju gada pārskatus un banku publiskotos gada pārskatus. Tas parāda 2010.gadā gūtās peļņas un ciesto zaudējumu (tos summējot) daļu, kas atbilst uzņēmēju īpašumā esošo kapitāldaļu daudzumam, kāds tas bijis saskaņā ar uzņēmumu dalībnieku un akcionāru reģistriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas