Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pavļuts Turcijā Latviju reklamē kā vienu no pievilcīgākajiem investīciju galamērķiem ES

Pateicoties ekonomikas attīstībai un fiskālajai stabilitāte, Latvija ir viens no pievilcīgākajiem investīciju galamērķiem Eiropas Savienībā (ES), piektdien Turcijas Neatkarīgās rūpnieku un uzņēmēju asociācijas rīkotajā forumā Stambulā sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Politiķis uzrunā stāstīja, ka Latvijas ekonomika pēdējo piecu gadu laikā ir piedzīvojusi ļoti būtiskas pārmaiņas un, pateicoties gan valdības īstenotajai fiskālajai politikai un uzņēmējdarbības vides uzlabošanas politikai, gan uzņēmēju spējai pielāgoties jauniem apstākļiem un celt savu konkurētspēju, tā ir kļuvusi par straujāk augoši ekonomiku ES, informēja Ekonomikas ministrijā.

"Tomēr, lai izaugsmi noturētu ilgtermiņā, radītu jaunas darbavietas, celtu produktivitātes līmeni un kāpinātu atalgojumus, Latvijai ir nepieciešams piesaistīt kvalitatīvas investīcijas un meklēt jaunus tirgus eksportam," pauda ministrs.

Pavļuts arī pieminējis Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas ļauj efektīvi eksportēt preces uz ES dalībvalstīm, īpaši Skandināvijas tirgiem, uz kuriem var organizēt kravu pārvadājumus, izmantojot konteinervilcienus ZUBR, kas savieno Latviju un Igauniju ar Ukrainas ostām Odesu un Iļjičevsku.

Viesojoties Stambulā, ministrs arī apmeklējis Stambulas fondu biržu, kas ir viena no lielākajām pasaulē.Tikšanās laikā ar Stambulas fondu biržas amatpersonām tika pārrunāti kapitāla tirgus attīstības jautājumi un Turcijas valdības veiktie pasākumi kapitāla tirgus attīstībai.

Ministram uz Turciju līdzi devusies arī uzņēmēju delegācija, kuras mērķis ir dibināt jaunus biznesa kontaktus un uzzināt par sadarbības iespējām ar Turciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas