Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Partiju reitingi nemainās - populārākie politiskie spēki joprojām Saskaņa, ZZS un Vienotība

Arī martā partiju reitingi nav būtiski mainījušies un populārākie politiskie spēki joprojām ir Saskaņa, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī Vienotība, liecina Latvijas faktu veiktā aptauja.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu martā, Saskaņu atbalstītu 18,7% respondentu, ZZS - 11,9%, Vienotību - 10,2%, bet nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) - 7,8% aptaujāto. Arī Latvijas Reģionu apvienība (LRA) pārvarētu 5% slieksni, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā, - par šo politisko spēku bija gatavi balsot 5,1% aptaujāto.

Pārējās partijas 5% barjeru martā nepārvarētu. Par partiju No sirds Latvijai! (NSL) martā bija gatavi balsot 3,8% respondentu, par Latvijas attīstībai - 0,3%, par Jauno konservatīvo partiju - 0,4%, par Vienoti Latvijai - 0,5%, bet parLatvijas Krievu savienību - 0,6%.

Vēl 14,1% respondentu norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 26,4% vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu.

Līdzīgi reitingi poliskajiem spēkiem bija arī februārī. Toreiz atbalstu Saskaņai pauda 18,1% respondentu, ZZS - 12,7%, Vienotībai - 9,8%, NA - 7,7%, LRA - 3,6%, bet NSL - 3,4%. Arī vairākos iepriekšējos mēnešos partiju reitingi būtiski nemainījās.

"Pēdējos mēnešos situācija stabilizējusies vai pat iesaldējusies un partiju popularitātes izmaiņas galvenokārt svārstās statistiskās standartkļūdas robežās," norāda Latvijas faktu vadītājs Aigars Freimanis.

Sociologs šādu politisko spēku reitingu stabilizēšanos skaidroja ar vairākiem faktoriem. Pirmkārt, to ietekmējot starptautiskā ģeopolitiskā situācija, cilvēki kļūst atturīgāki, līdz ar to attieksmes maiņas nav straujas. Tāpat tas varētu būt saistīts ar "vairākus mēnešus potēto" par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, kas ir būtisks mūsu valsts reputācijas jautājums, klāstīja Freimanis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas