Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Par miljonu latu renovēs Rīgas Dzemdību namu

Rīgas Dzemdību namā renovēs četrus galvenā korpusa ēkas stāvus, nodrošinot labiekārtotas telpas pēcdzemdību un jaundzimušo aprūpei, portālu Diena.lv informēja Rīgas pašvaldības SIA Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Ilze Lietuviete.

Projektu veiks par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem un Rīgas domes līdzfinansējumu. No projekta kopējā finansējuma, kas ir 1 061 012 latu, ERAF līdzfinansē 85%, savukārt Rīgas dome – 15%

Projekta gaitā plānota ēkas Nr.1 7.stāva telpu grupas renovācija apmēram 860 kvadrātmetru platībā, lai izveidotu vienotu Dzemdību centru. Esošās dzemdību telpas 2., 3. un 4.stāvā, kuru kopējā platība ir apmēram 1 343 kvadrātmetri, tiks pārveidotas pēcdzemdību pacientu aprūpes vajadzībām. Turklāt plānota arī pacientu transporta liftu un apmeklētāju liftu nomaiņa.

Dzemdību centrā tiks pieņemtas dzemdības, jaunais centrs atradīsies vienā stāvā ar operāciju bloku. Pēcdzemdību un jaundzimušo aprūpe tiks veikta renovētajās telpās 2., 3. un 4.stāvā. 

I.Lietuviete uzskata, ka renovācijas darbi būtiski uzlabos veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti un pakalpojumu pieejamību Rīgas un citu Latvijas reģionu iedzīvotājiem.

“Pie mums tiek pieņemta trešā daļa jeb 32% no visām Latvijā notiekošajām dzemdībām. Tāpēc neatkarīgi no satraucošajām dzimstības tendencēm valstī mūsu uzdevums ir nodrošināt augstas kvalitātes pakalpojumus dzemdībās un pēcdzemdību aprūpē,” norādīja I.Lietuviete.

Jaunajā centrā katrai ģimenei būs sava individuāla palāta, kurā paredzēts veikt visu dzemdību procesā nepieciešamo – izmeklēšanu, dzemdību vadīšanu un pieņemšanu. Turklāt būs iespējams nodrošināt dzemdību pieņemšanu mājas apstākļiem pietuvinātā vidē, bet patoloģisku dzemdību gadījumā - nodrošināt dažāda veida monitorēšanu visā dzemdību laikā,” stāsta Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe Dace Rezeberga.

Renovācijas darbi notiks divos  posmos – pirmajā posmā tiks veikti renovācijas darbi 7.stāvā. Pārbūvi plānots uzsākt 2011.gada oktobrī un pabeigt 2012.gada jūlijā. Savukārt orientējoši 2012.gada augustā tiks uzsākti 2.posma renovācijas darbi 2., 3. un 4.stāvā, tos plānots pabeigt 2012.gada decembrī.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas