Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Par ERAF līdzekļiem siltinātas 158 mājas

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) ERAF aktivitātes "Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" līdz 2013.gada 13.februārim iesniegti 1 217 projektu iesniegumi par kopējo ERAF līdzfinansējuma 75, 61 miljonu latu apmērā, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā.

Visaktīvākie projektu iesniedzēji ir no Kurzemes (326) un Vidzemes (285). No Rīgas reģiona saņemti 242, Zemgales reģiona 199, Rīgas pilsētas 114, bet no Latgales 51 projekta iesniegums. LIAA ir noslēgusi 700 līgumus par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju par kopējo līdzfinansējuma 42,51 milj. latu apmērā. Papildus apstiprināts ir 61 projekta iesniegums par ERAF finansējumu 4,79 milj. latu apmērā, 25 projektu iesniegumi par kopējo ERAF finansējumu 1,8 milj. latu apmērā atrodas izvērtēšanas procesā.

Renovācija ir noslēgusies 158 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Šo ēku tehniskā stāvokļa un energoefektivitātes uzlabošanas pasākumos tika ieguldīts finansējums 14,92 miljonu latu apmērā, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 6,89 miljonu latu apmērā.

Līdz 2013.gada 13.februārim Vidzemē renovācija ir noslēgusies 46 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Kurzemē renovācijas process ir noslēdzies 45, Rīgas reģionā 31, Rīgā 15, Zemgalē 12 un Latgalē 9 namos.  Pilsētas ar lielāko renovēto daudzdzīvokļu dzīvojamo namu skaitu ir Valmiera (19), Ventspils (16) un Liepājā (20).

"Atšķirībā no citām lielākajām pašvaldībām, kas aktīvi atbalsta savus iedzīvotājus mājokļu siltināšanas pasākumos, lai samazinātu apkures maksājumus, Rīgas pašvaldības vadība, diemžēl, atpaliek un vēlas savus pienākumus uzgrūst uz citu pleciem. Galvaspilsētas siltināšanas aktivitāte būtiski atpaliek no citām Latvijas pilsētām un atbalsta mehānismi netiek izmantoti," norāda Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji norādīja, ka aktivitātes rezervētais ERAF finansējums ir 49,17 milj. latu, brīvais līdzfinansējums 13,58 milj. latu. Ministrija aicina dzīvokļu īpašniekus lēmumu par renovāciju pieņemt laikus, lai jau nākamo apkures sezonu varētu sagaidīt siltākā mājoklī. Ekonomikas ministrijas mājas lapā ir pieejami līgumu paraugi ar būvkomersantu un būvuzraugu, kas atvieglotu finanšu saņēmēja sarunu ar būvuzraugu un būvkomersantu. Tie arī mazinās projektu īstenotāju risku saņemt neatbilstošu pakalpojumu Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātes "Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas