Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts ar FOTO - Topošās koalīcijas partneri paraksta valdības deklarāciju

Topošās koalīcijas partneri trešdien Saeimā svinīgā ceremonijā parakstīja sadarbības līgumu, un ministru kandidāti lika parakstus zem Laimdotas Straujumas (Vienotība) veidotās valdības deklarācijas.

Topošajā valdībā līdzšinējiem koalīcijas partneriem - Vienotībai, Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA), Reformu partijai un Klāva Olšteina dibinātajai sešu neatkarīgo deputātu grupai - pievienojusies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

20 lapaspušu garajā valdības deklarācijā ietverti teju visi jau tradicionālie valdības dienas kārtības jautājumi. Kā darbības prioritātes šajā gadā minēta arī sabiedrības uzticēšanās valsts varai, tautas ataudzes veicināšana, piederības Latvijai stiprināšana, gatavošanās prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, "Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014" īstenošana, Zolitūdes traģēdijas lietas izmeklēšanas pabeigšana un no Būvniecības likuma izrietošo normatīvo aktu izstrāde un būvnormatīvu ieviešana.

Valdības deklarācijā teikts, ka tās prioritātes ir vērstas uz Latvijas iedzīvotāju spēju kopīgi vienoties un virzīties uz līdzsvarotu valsts attīstību atbilstoši Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030.gadam un Latvijas Nacionālajam attīstības plānam 2014.-2020.gadam. 

Straujumas valdības deklarācija lasāma ŠEIT

Laikraksts Diena trešdien vēsta, ka valdības veidotājai nav izdevies izpildīt sākotnējo nodomu piedāvāt viegli saprotamu un konkrētu valdības deklarāciju. Ir iespaids, ka premjera kandidāte ir piekāpusies partijām gan šī dokumenta sagatavošanā, gan ministru kandidātu izvēlē.

Plkst.10 Saeima pulcēsies ārkārtas sēdē, lai paustu uzticību Straujumas veidotajam Ministru kabinetam. Pēc tam jaunā valdība sanāks uz savu pirmo sēdi, kuru ar īsu uzrunu pagodinās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Straujumas valdībā strādās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija), finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība),ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), kultūras ministre Dace Melbārde, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija), veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība), tieslietu ministre Baiba Broka (NA) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA).

Sarunas par koalīcijas veidošanu sākās neilgi pēc tam, kad ilggadējais premjers Valdis Dombrovskis pēc Zolitūdes traģēdijas paziņoja par atkāpšanos no amata. Straujumu veidot valdību Valsts prezidents Andris Bērziņš nominēja 6.janvārī.

Straujuma iepriekš atzinusi, ka ir gatava vadīt valdību tikai deviņus mēnešus jeb līdz nākamās Saeimas vēlēšanām. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas