Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (18:59) - Arī mikroautobusu biļetes un automašīnu stāvvietas kļūs dārgākas

No 2015. gada pirmā aprīļa pieaugs maksa arī Rīgas Satiksmes automašīnu stāvvietās, un mikroautobusu biļešu cenas februārī tiks pielīdzinātas pārējiem sabiedriskajiem transportiem, portālu Diena.lv informēja Rīgas Satiksmē.

No 1.februāra biļešu cenu līdz 1,15 eiro par braucienu plānots palielināt arī Rīgas mikroautobusos.

Rīgas domē skaidro, ka oficiāli par šo jautājumu lems Rīgas domes Satiksmes departamenta autotransporta komercpārvadājumu licencēšanas komisija sēdē otrdien, 20.janvārī, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Mikroautobusu satiksmi Rīgā nodrošina pilnsabiedrība Rīgas Mikroautobusu satiksme.   

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vitālijs Komars, skaidrojot ekonomisko un saimniecisko pamatojumu biļešu cenas paaugstināšanai, iegādājoties biļeti pie vadītāja, norādīja, ka, samazinoties skaidrās naudas apritei un palielinoties e-talonu skaitam, uzlabošoties satiksmes drošība, jo autobusu vadītāju tiešajos pienākumos ir nodrošināt pasažieru pārvadāšanu. Tāpat palielinoties e-talonu skaitam, ar lielāku precizitāti tiks veikta reisu izpilde, kā arī samazināsies risks, ka netiek izsniegts braucienu apliecinošs dokuments.

1,15 eiro biļete maksās kioskos, bet pie transporta vadītāja tā būs gandrīz divas reizes dārgāka - 2 eiro. Tiks paaugstināta arī nakts transporta biļetes cena, kura būs 2 eiro.

Plānots, ka vienu e-talonu varēs izmantot gan Rīgas satiksmes sabiedriskajā transportā, gan arī Rīgas Mikroautobusu satiksmes minibusos.

Turpmāk arī bez maksas tiks pārvadāti pirmsskolas vecuma bērni, neaizņemot papildu sēdvietu, personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Turpināsies arī akcija, kas ļauj Latvijas valsts augstskolu bakalaura grāda, pilna laika dienas nodaļas izcilniekiem vismaz šajā pusgadā braukt par brīvu Rīgas Mikroautobusu satiksmes minibusos.

Jau vēstīts, ka no 1.februāra Rīgas sabiedriskajā transportā lielai daļai pasažieru neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas biļešu cenas augs no pašreizējiem 0.60 eiro līdz 1,15 eiro.

Jaunās braukšanas maksas (tarifa) aprēķins ir saņemts Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā. Lai pēc uzņēmuma aprēķiniem viena brauciena pašizmaksa būtu 1,175 eiro - norēķinos radītu ievērojamas tehniskas problēmas, un tādēļ viena brauciena biļetes galīgā cena būs 1,15 eiro.

Savukārt, pērkot biļeti pie autobusa, tramvaja vai trolejbusa vadītāja, tā no 1.februāra maksās 2 eiro, piektdien pavēstīja Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Līdz ar biļetes cenas paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā pieaugs arī līgumsods par braukšanu bez biļetes - tas paaugstināsies no pieciem eiro līdz 20 eiro.

Arī automašīnu stāvvietu cenas pieaugs (skat.tabulu).  

Tarifa zona līdz 1.aprīlim
no 1.aprīļa

1h eiro katra nāk.h eiro 1h eiro katra nāk.h eiro
A 1.99 2.85 2.5 3
B 1.42 2.28 2 2.5
C 1.14 1.71 1.5 2
D 0.85 1.14 1 1.5
R 4.27 7.11 5 8


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas