Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (12:46) - Maxima: Signalizācija Zolitūdes veikalā ieslēgusies aptuveni 10 reizes; ēkas tehniskā pārbaude veikta šomēnes

Ceturtdien signalizācijas Maxima XX veikalā Zolitūdē pirmo reizi atskanējusi 16.21, un kopumā ieslēgusies gandrīz desmit reizes, piektdien žurnālistiem pastāstīja SIA Maxima Latvija valdes loceklis Gintars Jasinsks (Gintaras Jasinskas).

Maxima veikals Rīgā, Priedaines ielā 20 tika atklāts 2011.gada 3.novembrī un būvnieku dotās garantijas termiņš ēkai beidzās novembra sākumā, tādēļ vēl tikai pirms divarpus nedēļām - 5.novembrī celtnieki kopā ar ēkas īpašniekiem veica ēkas tehnisko pārbaudi.

Paziņojumā presei Maxima Latvija informē, ka no patlaban uzņēmuma rīcībā esošās informācijas izriet, ka uz jumta virs veikala telpām noritēja būvniecības darbi. Tāpat celtniecības darbi noritēja arī pagrabstāvā, kur bija ieplānota pazemes autostāvvieta deviņstāvu ēkas iedzīvotājiem. Maxima Latvija nebija veicamo darbu pasūtītājs nevienā no šiem gadījumiem. 

Patlaban uzņēmums pārbauda visu pieejamo informāciju, kas saistīta ar ugunsdrošības signalizācijas ieslēgšanos traģēdijas dienā. Šāda veida ugunsdrošības signalizācija aktivizējas, fiksējot paaugstinātu temperatūru, uguni, dūmus vai putekļus. 

Brīdinājuma signāls atskanējis ēkas pagrabstāvā, kur noritēja celtniecības darbi, pēc kā Maxima Latvija apsardzes darbinieks pārbaudīja konkrēto zonu un, pats nekonstatējot nekādus draudus, sazinājās ar SIA Vesmann, kas apkalpo visas ēkas ugunsdrošības sistēmu. Pēc mūsu izsaukuma ieradās uzņēmuma pārstāvis, kurš, pārbaudot ēku, konstatēja, ka nekādu draudu nav, tādēļ cilvēku evakuācija netika veikta.

Konkrētais apsargs pašlaik atrodas reanimācijā.

Pēc uzņēmuma rīcībā esošās informācijas, pirmais jumta iegruvums noticis plkst.17.41.

"Ir notikusi traģēdija - vakar notikušais ir milzīga nelaime mums visiem. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo darbinieku, glābēju un veikala apmeklētāju ģimenēm, kā arī cietušajiem un viņu tuviniekiem. Maxima Latvija darīs visu, kas ir mūsu spēkos, lai sniegtu visa veida palīdzību visiem nelaimē cietušajiem," paziņojumā presei norāda Maxima Latvija

Notikuma brīdī veikalā strādāja apmēram 30 Maxima Latvija darbinieku. Šobrīd zināms, ka tostarp divi ir miruši, divi atrodas slimnīcā un vēl divi pagaidām nav atrasti. Maxima Latvija sola sniegt kompensācijas gan bojāgājušo tuviniekiem, gan arī cietušajiem. Tostarp Jasinsks jautāts, vai kompensācijas izmaksās tikai darbiniekiem, vai viesiem cietušajiem un nelaimes upuriem, sacīja – visiem, bet kompensāciju apjomu pagaidām nosaukt nevarēja.

Pēc notikušā Zolitūdes veikalā ārpus kārtas tiks veiktas ekspertīzes un pārbaudes visām uzņēmuma īpašumā esošajām vai nomātajām ēkām un telpām. Lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu, kādi ir traģēdijas iemesli, Maxima Latvija talkā aicinās neatkarīgus ekspertus. 

Uzņēmuma valdes loceklis stāstīja, ka Maxima darbinieki un pircēji šobrīd ir satraukti, bet viņa rīcībā nav informācijas vai notikušais konkrētajā veikalā ir ietekmējis citu Maxima veikalu apmeklējumu.

Tāpat Jasinsks informēja, ka būvkompānija RE&RE cēlusi vēl divusMaxima lielveikalus – Saharova un Slokas ielās. 

Maxima Latvija ir traģēdijā cietušās ēkas nomnieks. Tā ēkas daļa, kurā atrodas Maxima veikals, pieder Tineo, bet otra daļa, kurā notika deviņstāvīgās daudzdzīvokļu ēkas būvniecība, – SIA Homburg Zolitude

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas