Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

papildināta - Uz Latvijas ceļiem atsāk darboties fotoradari

Sestdien no plkst.7 uz Latvijas ceļiem atsākuši darboties fotoradari, kas saskaņā ar Valsts policijas (VP) un V-Traffic (iepriekš - Vitronic Baltica un partneri) panākto pagaidu vienošanos ātruma pārkāpumus fiksēs ne ilgāk kā līdz šā gada 31.janvārim.

Uz Latvijas ceļiem sestdien strādā 20 pārvietojamie fotoradari, liecina Valsts policijas mājaslapā ievietotā informācija. Vairums - 15 - šo radaru izvietoti Rīgā, divi - Jūrmalā, bet pa vienam Ķekavā, Siguldā un Ogres novadā. Svētdien šo radaru dislokācija tiks nedaudz pamainīta, vēl vairāk koncentrējoties Rīgā, bet pirmdien tie atgriezīsies šīsdienas pozīcijās. Šādas pārbīdes nākamnedēļ plānotas ik pārdienas.

Fotoradari, kā bija plānots, uz Latvijas ceļiem šodien ir izvietoti un darbojas, sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele. Valsts policijas mājaslapā ir ievietota informācija ar vietām, kurās fotoradari atrodas. Skrebelei nebija informācijas par to, ka kāds būtu mēģinājis apskādēt kādu no izvietotajiem fotoradariem.

Starp VP un V-Traffic panāktā vienošanās paredz, ka komersantam būs jānodrošina fotoradaru darbība vismaz 12 stundas diennaktī atbilstoši VP norādītajām vietām, izņemot laiku, kad mērierīces objektīvu iemeslu dēļ nebūs darboties spējīgas. Pārejas periodā gan stacionāro, gan pārvietojamo fotoradaru dislokācijas vietas būs norādītas VP interneta mājaslapā, vakar preses brīfingā žurnālistiem pavēstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Arī laikā, kamēr būs spēkā pagaidu vienošanās, komersants saņems 35% no faktiskajām iedzīvotāju soda naudās samaksātajām summām par tiem pārkāpumiem, kurus mērierīces būs fiksējušas. Nekādu citu samaksu komersants no valsts nesaņems.

Vakar noslēgtā pagaidu vienošanās paredz, ka par katru konstatēto V-Traffic pārkāpumu, kas nebūs savlaicīgi novērsts, VP varēs no komersanta prasīt līgumsodu 200 latu apmērā, skaidroja Pētersone-Godmane.

Policija būs tiesīga izbeigt pagaidu vienošanos arī pirms 31.decembra, ja komersants septiņu dienu laikā pēc VP rakstiska brīdinājuma nebūs novērsis saistību neizpildi. Tāpat VP būs tiesīga jebkurā brīdī vienpusēji izbeigt pagaidu vienošanos, desmit dienas iepriekš par to paziņojot V-Traffic. Līgumu varēs izbeigt, arī pusēm savstarpēji vienojoties.

Kā ziņots, 28.septembrī tika izbeigts starp VP un V-Traffic noslēgtais pamata līgums par fotoradaru ieviešanu uz Latvijas ceļiem. Dažas dienas pirms šī līguma laušanas valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja "Vitronic GmbH" ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Kamēr IeM vērtē minēto iespēju, VP divas nedēļas veica pārrunas ar V-Traffic par pagaidu vienošanās noslēgšanu, lai fotoradari uz valsts ceļiem atsāktu funkcionēt iespējami drīzāk un darbotos tik ilgi, līdz būs lielāka skaidrība par to nākotni. Vakar šīs pārrunas noslēdzās un pagaidu vienošanās tika panākta.

Ziņa papildināta ar 2. un 3.rindkopu! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas