Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta (17:48) - KNAB sākusi krimināllietu par kukuļošanu VID amatpersonām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada jūnijā uzsācis krimināllietu saistībā ar iespējamu kukuļošanu lielā apmērā, portālu Diena.lv informēja KNAB.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā kriminālprocesā ir iesaistīta bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Nelija Jezdakova.

Kā informēja VID, iestādes vadība šobrīd nav saņēmusi tāda veida informāciju no KNAB par sāktajā krimināllietā, iespējams, iesaistītajām VID amatpersonām, lai pieņemtu lēmumu par kādas VID amatpersonas atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

VID no savas puses sadarbojas ar KNAB un likuma ietvaros pēc KNAB pieprasījuma sniedz visu nepieciešamo atbalstu un informāciju iespējami operatīvai un objektīvai krimināllietas izmeklēšanai.

VID atgādina, ka darba tiesiskās attiecības ar VID ģenerāldirektora ārštata padomnieci Jezdakovu tika pārtrauktas ar 2013.gada 20.augustu pēc viņas atlūguma saņemšanas.

Likumā teikts, ka liela apmēra kukulis ir virs 10 000 latiem.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka iespējams ilgstošā laika posmā notikusi kukuļošana lielā apmērā Valsts ieņēmuma dienesta amatpersonām, lai tās, rīkojoties kukuļdevēja interesēs, par pretlikumīgu atlīdzību veiktu prettiesiskas darbības nodokļu jomā. Tas ir, lai valsts amatpersonas kukuļdevēju interesēs nodrošinātu tiesībsargājošas iestādes lietvedībā esošajos kriminālprocesos arestu noņemšanu no personu kontiem, kā arī, lai veiktu darbības saistībā ar valstij pārmaksātā PVN atmaksu.

Lai nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros ir veiktas procesuālās darbības. Šobrīd krimināllietā ir vairāki aizdomās turamie, kuriem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Izmeklēšanas interesēs sīkākas ziņas šobrīd netiek sniegtas.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Pievienots VID teiktais 3.-5.rindkopā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas