Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pandēmijas laikā nav novērota likumpārkāpēju pastiprināta slēpšanās aiz sejas maskām

Covid-19 pandēmijas apstākļos policija nav novērojusi, ka likumpārkāpēji plaši izmantotu iespējas sabiedriskās vietās slēpties aiz sejas maskām, lai šādi izvairītos no atpazīšanas videonovērošanā, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policija šonedēļ sociālajos tīklos ievietojusi kāda videonovērošanas kamerās konstatēta vīrieša fotogrāfiju, kurā viņš redzams veikalā maskā. Policija lūdza atsaukties ikvienu, kas varētu palīdzēt sekmētu viņa personības un atrašanās vietas noskaidrošanu. Policija neminēja, par kādiem nodarījumiem vīrietis tiek meklēts.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) rīcībā ir lielākais videonovērošanas tīkls Latvijā - vairāk nekā 200 kameras dažādos galvaspilsētas rajonos, turklāt tīklu nākotnē plānots paplašināt.

Lai arī daudzviet sabiedriskās vietās valsts noteikusi obligātu prasību nēsāt higiēniskās maskas, RPP preses sekretārs Toms Sadovskis aģentūrai LETA atzina, ka pandēmija nav pastiprinājusi likumpārkāpēju vēlēšanos likumpārkāpumu brīdī slēpt seju aiz higiēniskajām maskām.

Viņš skaidroja, ka policija, videokamerās konstatējot pārkāpumus vai aizdomīgus notikumus, vienmēr nosūta tuvāko ekipāžu.

Nereti videonovērošanas centra darbinieki saskata vien pārkāpēja siluetu, jo kamera atrodas pārāk tālu no personas, taču seja nav vienīgā pazīme, pēc kuras atrast pārkāpēju.

"Pārkāpējus atrodam un aizturam, pateicoties tam, ka esam konstatējuši viņa apģērba krāsu. Turklāt pateicoties videonovērošanas kameru blīvumam, pārkāpēja pārvietošanos ir iespējams izsekot un to pārtvert citā vietā," skaidroja Sadovskis.

Valsts policijā aģentūrai LETA norādīja, ka nav novērotas būtiskas problēmas ar likumpārkāpēju vēlēšanos slēpties aiz maskām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas