Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Otro diennakti pēc kārtas Latvijā nav reģistrēts neviens Covid-19 upuris

Otro diennakti pēc kārtas Latvijā nav saņemts neviens ziņojums par Covid-19 upuriem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija.

Aizvadītajā diennaktī atklāti 30 jauni saslimšanas gadījumi. Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju noslīdējis no 62,3 līdz 60.

Pēdējo reizi zemāks 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju bija 13.oktobrī, tad tas bijis 58,2.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 4023 Covid-19 izmeklējumi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 0,7%. Pozitīvo testu īpatsvars zem 4% Latvijā ir vērojams aptuveni mēnesi.

Ņemot vērā sasniegtos rādītājus, Latvija varētu pretendēt uz iekļūšanu Eiropas Savienības (ES) "zaļo valstu" sarakstā, kas nozīmētu mazākus pārvietošanās ierobežojumus. Atbilstoši ES izplatītajai informācijai, šajā sarakstā iekļauj valstis, kurās kumulatīvais rādītājs ir zem 75 un pozitīvo testu īpatsvars - zem 1%, savukārt, ja pozitīvo testu īpatsvars ir robežās starp 1% un 4%, tad kumulatīvajam rādītājam jābūt zem 50.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 kopumā saslimuši 141 233 cilvēki, bet miruši 2503 ar šo slimību sasirgušie jeb 1,8% no saslimušajiem.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas