Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Otrdien Latvijā atklāti 102 jauni Covid-19 gadījumi; nav ziņots par slimības upuriem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 5829 Covid-19 izmeklējumi un atklāti 102 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī nav saņemti ziņojumi par nāves gadījumiem, kas būtu saistīti ar Covid-19.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 1,7%. Pozitīvo testu īpatsvars zem 4% Latvijā ir vērojams aptuveni mēnesi, taču pagaidām tas nav sarucis zem 1%.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 kopumā saslimuši 137 077 cilvēki, bet miruši 2497 ar šo slimību sasirgušie. Pēdējo 14 dienu laikā kopumā Latvijā atklāti 1689 ar Covid-19 inficētie, bet pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem ir sarucis līdz 89,2. Pēdējo reizi zemāks šis rādītājs fiksēts 2020.gada 22.oktobrī, tomēr epidemioloģiskā situācija šogad Jāņos Latvijā ir krietni sliktāka nekā pērn, jo tad Covid-19 kumulatīvais rādītājs bija pat zemāks par 1.

Ņemot vērā priekšā esošās garās brīvdienas, kad parasti tiek veikts mazāk Covid-19 testu, līdz ar to atklāj arī mazāk jaunu saslimšanas gadījumu, sagaidāms, ka tuvāko dienu laikā Covid-19 rādītājs varētu turpināt samazināties un Latvija varētu pretendēt uz iekļūšanu Eiropas Savienības (ES) "zaļo valstu" sarakstā, kas nozīmētu mazākus pārvietošanās ierobežojumus. Atbilstoši ES izplatītajai informācijai, šajā sarakstā ieļauj valstis, kurās kumulatīvais rādītājs ir zem 75 un pozitīvo testu īpatsvars - zem 1%, savukārt, ja pozitīvo testu īpatsvars ir robežās starp 1% un 4%, tad kumulatīvajam rādītājam jābūt zem 50.

Tikmēr Latvijas slimnīcās kopumā patlaban ārstējas 168 ar Covid-19 sasirgušie, un pirmo reizi kopš 2020.gada oktobra beigām stacionēto pacientu skaits ir samazinājies zem 200. Mazāks stacionēto pacientu skaits nekā pirms Jāņiem pēdējo reizi bija fiksēts pagājušā gada 26.oktobrī.

Pagājušajā diennaktī Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās būtiski saruka, jo tajās tika ievietoti 12 jauni sasirgušie, bet 53 pacienti no slimnīcām tika izrakstīti.

Patlaban stacionāros ārstējas 128 Covid-19 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 40 ir ar smagu slimības gaitu.

Jau vairāk nekā nedēļu smagi slimo skaits slimnīcās nerūk un svārstās ap 40. Piemēram, arī 14.jūnijā slimnīcās veselību centās atgūt 41 ar Covid-19 smagi slims pacients, bet kopējais stacionāros esošo pacientu skaits tobrīd bija aptuveni par simtu lielāks nekā pašlaik. Kā atzīmē mediķi, starp smagi slimajiem nav neviena, kurš būtu vakcinēts pret Covid-19.

Līdz šim kopumā no slimnīcām izrakstīts 14 041 pacients.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas