Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanās līdz šim nobalsojuši 3600 cilvēku

Organizācijas Nepilsoņu kongress rīkotajās Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanās līdz šim nobalsojuši 3600 cilvēku, pastāstīja organizācijas pārstāve Elizabete Krivcova (SC). Krivcova pastāstīja, ka šodien līdz plkst.18 organizācijas vēlēšanu iecirkņos nobalsoja ap 2100 cilvēkiem, savukārt elektroniski "Nepārstāvēto parlamenta" vēlēšanās savu izvēli izdarīja ap 1500 iedzīvotājiem.

Nepilsoņu kongresa pārstāve šo aktivitāti vērtēja kā "labu startu", jo šīs organizācijas rīkotās vēlēšanas noslēgsies 11.jūnijā. Līdz ar to Krivcova cer, ka aktivitāte vēl palielināsies. Pagaidām visvairāk cilvēku - 700 - nobalsoja Jūrmalā, otrajā vietā pēc balsotāju skaita ir Daugavpils, bet trešajā - Olaine.

Kā ziņots, Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanās šodien piedalījās arī krievu tiesību aktīvists Vladimirs Lindermans un viņa domubiedrs Illarions Girss.

Šodien atvērti Nepārstāvēto parlamenta balsošanas iecirkņi Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Olainē, Jelgavā un Jēkabpilī, kuros nepilsoņiem būs iespējams balsot par kādu no Nepilsoņu kongresa piedāvātajiem 62 pretendentiem. Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanas noslēgsies 11.jūnijā laukumā pie Kongresu nama.

Uz 30 vietām Nepārstāvēto parlamentā pretendē 61 kandidāts, tostarp 43 cilvēki pārstāv Rīgu, septiņi - Latgali, pa četriem - Kurzemi un Zemgali, bet vēl trīs - Vidzemi. No kandidātiem 39 cilvēki ir nepilsoņi, bet 22 ir Latvijas pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas