Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Neizpratni raisa policijas vilcināšanās paziņot par atrastu nelegālo cigarešu ražotni Balvos (FOTO un VIDEO)

Kaimiņi norāda uz vietu, kur varētu būt bijusi ražotne. Pagalmā redzamais viss liecina par kokapstrādi. Nekur neviena cilvēka. Šķūnī neuzkrītošas durvis ved uz nelegālo ražotni vienā tā galā. Otrā stāvā iekārtotas sešas guļas vietas strādniekiem.
Lai gan nelegālā cigarešu ražotne Balvu rajonā tika atklāta jau pirms sešām nedēļām, tomēr policija par paveikto izšķīrās paziņot tikai tad, kad par notikumiem Balvu apkaimē sāka interesēties Latvijas televīzijas raidījums “de facto”. Citkārt policija par šādiem atklājumiem izziņo krietni steidzīgāk. Šī klusuma pauze radījusi baumas un neizpratni gan Balvu pusē, gan iekšlietu sistēmā.

“de facto” par notikušo oficiāli sāka interesēties septembra pirmajā nedēļā, bet šīs nedēļas sākumā policija norādīja, ka nedēļas beigās būs preses konference - sešas nedēļas pēc operācijas. Pārskatot ziņu arhīvu, citkārt tiesībsargājošās iestādes par nelegālas ražotnes atklāšanu paziņo jau nākamajās dienās.

Raidījums “de facto” apmeklēja vietu, kur cigaretes tikušas ražotas. Pa šauru grantētu ceļu no Bērzpils Tilžas virzienā jābrauc uzmanīgi, tur notikusi avārija.


Māju saimnieku Jāni Bondaru “de facto” neizdevās satikt. Bērzpils pagasta centrā dzīvo lauku māju saimnieka brālis un radinieki, kas neko par notikušo nevēlas runāt. Viņi rada gabalu uzskata par upuri citu rīcībai. 

Bērzpils pagastā par drošību rūpējas viens policists, kas pagājušogad saņēmis balvu kā labākais Latvijas policists nominācijā “misija sabiedrībai”. Balvu iecirkņa priekšnieks komentēt atteicās, jo neko nezina un operācijas laikā bijis atvaļinājumā, un ko var prasīt no Balvu policijas, kur no 90 darbiniekiem tagad palikuši tikai 40.

Kad ekonomikas policija ieradās sētā, ražošanas process nenotika, strādnieku uz vietas nebija, kas var teorētiski apgrūtināt pierādījumu vākšanu noziedzīga nodarījuma konstatēšanai, jo cigarešu ražošanas iekārtas nav aizliegtas, ja ar tām neveic nelikumīgas darbības. Par iespējamu informācijas noplūdi Ekonomikas policijas priekšniekam Gatim Gudermanim nekādu aizdomu šobrīd neesot. Viņaprāt operācija veikta īstajā laikā.

Šai gadījumā joprojām daudz neatbildētu jautājumu. Nav skaidrs, vai iekārtas jau nav bijušas kādreiz konfiscētas un atkal nonākušas nelegālā apritē, jo dažreiz pēc konfiskācijas tās pārdod izsolē. Arī tas, vai izdosies noskaidrot biznesa organizatorus, kas piegādā izejvielas un organizē preces pārdošanu. Un galu galā, vai noziedzīgam rūpalam nebija savi piesedzēji Latvijas tiesībsargājošās struktūrās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas