Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

NATO militāro mācību laikā Baltijā sarosījušies kibernoziedznieki

Pret Latviju un pārējām Baltijas valstīm ticis vērsts kiberuzbrukums, kura laikā vizuāli tiek izmainīts mājas lapu izskats, un Aizsardzības ministrija (AM) to saista ar pašlaik Baltijas valstīs un Polijā notiekošajām militārajām mācībām Steadfast Jazz 2013.

AM paziņojumā medijiem norāda, ka dažādās mājas lapās parādījušies uzraksti, ka to darbība tiek pārtraukta un šīs lapas drošības parametri neatbilst NATO Kiberaizsardzības izcilības centra prasībām. Turklāt paziņojumā tiek pieminētas pašreiz notiekošās NATO mācības Steadfast Jazz 2013, kā arī pievienots Alianses logotips.

Turklāt šajā laikā Baltijas valstu un Polijas aizsardzības nozares, kā arī citu nozaru darbinieki ir saņēmuši viltotas e-pasta vēstules, kas izsūtītas NATO Kiberaizsardzības izcilības centra vārdā. Vēstulēs norādīts, ka mācību Steadfast Jazz 2013 laikā Kiberaizsardzības izcilības centrs ir pārbaudījis drošības sistēmas un konstatējis, ka saņēmēja pārstāvētās iestādes informācijas drošība neatbilst Centra un arī NATO kiberdrošības prasībām. Tāpat norādīts, ka plašāku informāciju iespējams uzzināt, kontaktējoties ar NATO Kiberaizsardzības izcilības centru.

Aizsardzības ministrija aicina sabiedrību informēt CERT.LV - Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju - par līdzīgiem incidentiem.

Jau vēstīts, ka 2.novembrī Ādažu bāzē sākušās vērienīgas NATO un partnervalstu mācības Steadfast Jazz 2013, kas ilgs līdz 9.novembrim.

Mācībās piedalās teju visas NATO dalībvalstis, kā arī partnervalstis - Somija, Zviedrija un Ukraina - un tās norisinās Baltijas valstīs un Polijā. Latvija, kurā atrodas NATO Reaģēšanas spēku vadības štābs, ir galvenā komandvadības mācību norises vieta, savukārt Polijā norisināsies lauka vingrinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas