Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

NATO komandieri pilnveidos komandvadības iemaņas Latvijā

No 17. līdz 28.septembrim Sabiedroto spēku augstākā virspavēlniecība Eiropā (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, SHAPE) Rīgā rīkos mācības Steadfast Pyramid 2012 un Steadfast Pinnacle 2012, teikts Aizsardzības ministrijas (AM) izplatītā paziņojumā.

Abās mācībās tiks izspēlēti izdomāti scenāriji, kas balstīti uz reālām krīžu risināšanas situācijām, kas nav saistītas ar 5.pantu. To mērķis ir pilnveidot augstākā līmeņa virsnieku un komandieru spējas plānot un vadīt operācijas.

Mācību dalībnieku vidū būs komandieri un augstākā līmeņa virsnieki no NATO komandstruktūras, NATO Spēku struktūras un NATO Reaģēšanas spēku dalībvalstīm, norāda AM.

“NATO ir apņēmusies veicināt mieru un drošību pasaulē. Tam pamatā ir talantīgu, racionālu un spējīgu komandieru paaudze, kas var pieņemt lēmumus, kas balstīti uz Alianses prioritātēm”, norāda NATO Eiropas spēku virspavēlnieka vietnieks, ģenerālis, sers Ričards Širefs (Richard Shirreff). “Šīs nozīmīgās mācības, kuras uzņems NATO dalībvalsts Latvija, liecina par būtisku soli NATO militārās vadības attīstībā”.

Apvienoto operāciju komandieriem un viņa padotajiem šī būs iespēja vingrināties komandvadības un kontroles iemaņās, plānojot, sagatavojot un vadot militārās operācijas. Steadfast Pyramid 2012 koncentrēsies uz komandieru lomu operāciju plānošanas un lēmumu pieņemšanas procesā, savukārt Steadfast Pinnacle 2012 uzmanība būs pievērsta komandiera lomai operāciju vadības jautājumos.

Abu mācību dalībniekiem šī būs iespēja uzlabot zināšanas par NATO politiku, procedūrām, komandvadības un kontroles spējām, štābu struktūrām, kā arī par doktrīnu, kas nosaka NATO militāro operāciju plānošanu un izpildi, teikts paziņojumā.

Latvijā šīs mācības notiks jau otro reizi. To atkārtota rīkošana ir pierādījums Latvijas spējai uzņemt tik augsta līmeņa NATO vingrinājumu. Šīs mācības apliecina stratēģisku partnerību starp NATO sabiedrotajiem, kā arī Alianses saistības Baltijas valstīs. Uzņemot šīs mācības, Latvija attīsta apvienotās operacionālās spējas un uzlabo prasmes sadarboties ar citām NATO dalībvalstīm un stratēģiskajiem reģionālajiem partneriem.

NATO regulāri rīko mācības, lai uzlabotu operacionālās spējas, gatavību un standartus, kā arī apliecināt tās spējas un efektīvu spēku integrāciju. Mācības uzlabo sadarbību, rada iespējas pārmaiņām, papildina iekšējās apmācību programmas un palīdz novērtēšanas procesā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas