Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Mūrniece noliedz saraksta esamību par NEPLP kandidātiem

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) noliedz saraksta esamību par kandidātiem uz Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), pietiek.com nosaucot par baumu portālu.

To viņa pirmdienas rītā paziņoja intervijā Latvijas Radio.

Komisija pirmdien ārkārtas sēdē balsos par "desmit līdz piecpadsmit" kandidātiem, ko virzīt tālāk uz otro kārtu. Komisijai jāizdara izvēle no 41 kandidāta. NEPLP pavisam ir piecas vietas. NEPLP locekļus ievēlē Saeima.

Portālā pietiek.com parādījusies publikācija, kas nosaukta par Mūrnieces – [premjera padomnieces Sarmītes] Ēlertes (Vienotība) saraksti, kas atklāj, kā notikusi kandidātu atlase uz otro kārtu.

Mūrniece par šādu sarakstu uzzinājusi no portāla un ar Ēlerti neesot sarakstījusies.

"Pilnīgi noteikti varu paziņot, ka šādas e-pasta sarakstes nav un nekad nav bijis par kandidātiem. Manas sarakstes ar Ēlertes kundzi nav bijis. Un arī šāda saraksta nav, kā to cenšas pasniegt pietiek.com," Latvijas Radio pirmdienas rītā komentēja Mūrniece.

Pēc viņas vārdiem, "pietiek.com ir baumu portāls".

Viņa uzsvēra, ka koalīcija ir vienojusies par kritērijiem NEPLP kandidātu vērtēšanai. "Mēs esam sēdušies kopā pie sarunu galda un par šiem jautājumiem detalizēti un pat kaislīgos toņos sprieduši, izejot no tā, kādiem jābūt kritērijiem kandidātu atlasē," sacīja Mūrniece.

Saeimas komisijas vadītāja vērtē, ka ir ļoti labi, ka konkurss ir piesaistījis lielu sabiedrības uzmanību un pieteikušies daudz kandidātu. Viņasprāt, no tiem varētu izveidot par divas labas NEPLP.

"Diemžēl mums ir jāizvēlas pieci padomes locekļi. Spriedzi rada arī mūsu publiski paustais kritērijs, ka tajā nevajadzētu būt nevienam no esošās padomes locekļiem, jo tā strādājusi tā, ka zaudējusi sabiedrības uzticību. Zināmas aprindas ir sarosījušās un notiek dažādas lietas. To izskaidrot precīzi es nevaru, bet tas ir labi jūtams," klāstīja Mūrniece.

Jau vēstīts, ka trīs augstskolu mācībspēki pat vērsušies pie Valsts prezidenta un Saeimas spīkeres, aicinot amatpersonas NEPLP kandidātu atlases procesam īpašu uzmanību.

Bet Sabiedriski konsultatīvās padomes (SKP) vadītāja Rasma Pīpiķe kā nožēlojamu vērtēja veidu, kā tiek izraudzīti kandidāti darbam NEPLP, ja patiesībai atbilst pietiek.com publikācija.

"Ja tā [publikācija] ir taisnība, tad politiķu kritika par iepriekšējās NEPLP politisko angažētību parāda to, ka nekas nav mainījies. Un tas ir nožēlojami," komentēja Pīpiķe.

Uz piecām NEPLP vietām pieteikts 41 kandidāts. NEPLP locekļus amatā apstiprina uz pieciem gadiem.

Uz jauno NEPLP pieteikti šādi kandidāti - Dace Buceniece, Rolands Tjarve, Edvīns Inkēns, Viola Lāzo, Renārs Neimanis, Egils Zariņš, Kristians Rozenvalds, Ilmārs Muuls, Gints Grūbe, Anita Brauna, Ilze Straustiņa, Diāna Bērza, Māris Bērziņš, Māra Eglīte, Dārija Juškeviča, Aija Dulevska, Pēteris Krilovs, Eva Mārtuža, Arturs Vaiders, Sergejs Kārītis, Edgars Kramiņš, Daina Markova, Andris Mellakauls, Andrejs Mūrnieks, Jānis Porietis, Jānis Rušenieks, Ilze Strenga, Ligita Azovska, Ainārs Dimants, Andrejs Dzedonis, Modris Ozoliņš, Austris Grasis, Andris Ķēniņš, Jurijs Kušpelo, Aleksandrs Mirļins, Dainis Mjartāns, Anna Rancāne, Rita Našeniece, Imants Frederiks Ozols, Gatis Strads, Ivars Zviedris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas