Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

MK sagatave (2.27.) - Modernizē Ministru kabineta balvu

Tapis jauns, mūsdienām atbilstošāks Ministru kabineta balvas komponentu - Goda diploma un krūšu nozīmītes – vizuālais risinājums. Jaunie apbalvojumi paraugi ar otrdienas Ministru kabineta lēmumu iekļauti atbilstošo valdības noteikumu pielikumā.

Līdzšinējais balvas komponentu ārējais ietvars neesot atbildis Ministru kabineta balvas saturam, prestižam un laika garam. Valsts Heraldikas komisija iepriekš jau vairākkārt norādījusi uz nepieciešamību balvas komponentiem rast jaunu stilistisku, grafisku modernizāciju, kas atspoguļotu ne tikai augstā apbalvojuma statusu, bet arī ietvertu 21. gadsimta mākslinieciskās un tehnoloģiskās iespējas.

Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums, kas tiek pasniegts par personu ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, nozīmīgu darbību saimnieciskajā vai sabiedriskajā jomā vai nopelniem citās valstij nozīmīgās jomās.

Valsts Heraldikas komisija uzskata, ka līdzšinējā Ministru kabineta Goda diplomam izvēlētais centrālais vizuālais simbols - etnogrāfiskā sakta - ir veidoti korektā stilistikā, taču neatbilda valdības augstākā apbalvojuma saturam un galvenajai idejai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas